Nakd Cacoa delight balletjes – recept

Onlangs ontdekte ik de Nākd repen. Mijn favoriet: de cacoa delight. Het blijkt een aanvaardbaar en gezond tussendoortje te zijn, voor als de honger of de goesting opsteekt, en er niet veel tijd is om zelf iets te maken.

Echter, door de pure ingrediënten wou ik toch even proberen om deze na te maken. Want het is toch nog steeds leuker als je zelf iets kan maken, en de repen zijn ook best prijzig, dus interessant als je zelf een variant kan maken.

Ik ging aan de slag en maakte er Nākd cocoa delight balletjes van.

Ik wil het recept graag met jullie delen, deze is gemaakt op basis van de repen, maar naar eigen hand gezet.

Ingrediënten

ingredienten nakd cacoa delight

  • 8 medjoul dadels
  • 85 gram cashewnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 15 gram cacao
  • Optioneel
    • extra cacao voor de afwerking
    • of kokosrasp

Recept voor de cacao delight balletjes

cacao delight nākd balletjes

  • Laat de dadels en de rozijnen zo’n 5 à 10 minuutjes weken in lauw water
  • Maal de cashewnoten tot meel met een cutter of blender (haal het meel terug uit de cutter, je zal deze nodig hebben voor de volgende stap)
  • Doe de dadels en de rozijnen in de cutter en maal tot je een pasta hebt. Doe dit eventueel in 2 keer als je met een kleine cutter werkt.
  • Neem een kom en doe er de dadel-rozijnenpasta in, voeg het cashewmeel en de cacao toe.
  • Meng alles samen met een vork of je handen tot een mooi geheel.
  • Rol er balletjes van en rol ze eventueel door cacao of kokosrasp.
  • Plaats minimum 1 uur in de koelkast.

Het is een beetje knoeien soms, maar dat is ook eens leuk 😉

Om makkelijk balletjes te rollen kan je jouw handen wat nat maken.

Smakelijk!

Share: