Kookworkshop “Spring is in the air” – meer dan alleen maar koken

3.8K

De laatste weken van de winter en zelfs de start van de lente was bijzonder koud, guur weer, geen zon te bespeuren. De naderende workshop “Spring is in the air”, waarvoor ik me had ingeschreven, leek niet meteen te passen met het weer. Tot ik zaterdag op stond en de rolluiken ophaalde: een stralend zonnetje! Yes!

Aangekomen in de mooie villa in De Haan, waar de workshop plaats vindt, werd dat lentegevoel alleen maar bevestigd. Wanneer je binnenkomt heb je meteen dat vrolijke gevoel van de lente. Grote ramen, veel zon en omringd door positieve mensen én bovenal een warm onthaal van Catherine (Eora), zoals we van haar gewend waren van de vorige kooksessie. De deur van de keuken ging open, laat het zonnetje maar binnen komen! Klaar om aan de slag te gaan.

Op het menu:

  • Fish & chips met zelfgemaakte tartaar
  • Asperges met zalm, zeekraal en een mousselinesaus
  • Bruschetta met tomaatjes, mozzarella en rucola salade
  • Peer & appeltaart met een bolletje ‘ijs’ van hangop

Ik laat je graag even meekijken met wat we maakten:

Meer dan alleen maar koken

Ook al ben je aan het ‘werk’, zo’n namiddag bij Catherine is keer op keer pure ontspanning. Maar het is ook meer dan dat. Het gezellig samen zijn met verschillende mensen, met elk hun eigen verhaal, doet je even stil staan bij het leven. Het doet je nadenken wat je wil, hoe gelukkig je bent, …

Catherine heeft heel wat meegemaakt en is een vrouw om naar op te kijken. Ze is een sterke vrouw en het is heel fascinerend om naar haar te luisteren.

Soms lopen we onszelf voorbij, daar kan ik zeker van meespreken. We zijn met zoveel bezig, dat we weinig stil staan bij wat we doen en wat we willen. Dag in dag uit zijn we bezig met alles wat we nog “moeten” doen. Catherine gaf ons de raad om het “moeten” eens achterwege te laten en te kijken wat je echt “wil” doen. Vanaf nu proberen we dus eens te spreken zonder “moeten” te gebruiken. Ga jij het ook even proberen?

Binnenkort schrijf ik daar meer over!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close