Deze pastasaus zit vol groenten en maak je snel dankzij de microgolfoven.
Om de saus te maken worden aubergines gepoft in de microgolfoven, maar gebruik je liever een oven, dat kan ook, alleen heb je dan wel een uurtje nodig, tegenover 10 minuten in de microgolfoven.
Slechts 3 ingrediënten
Om deze heerlijke saus te maken heb je niet veel nodig. Bekijk hieronder de instructies.
Recept pastasaus van aubergine en tomaat
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Pastasaus van aubergine en tomaat
Een heerlijke pastasaus op basis van groenten, snel klaar.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 blik gepelde tomaten
- 125 gram roomkaas
- Kruid af naar smaak bvb provençaalse kruiden, zout, peper
Instructies
- Pof de aubergines in de microgolfoven. Neem een schaal, prik gaatjes in de aubergine, wrijf in met olijfolie en plaats in de microgolfoven voor 10 minuten.
- Neem de aubergines uit de microgolfoven en snijd ze in de lengte doormidden. Haal het vruchtvlees eruit en doe dit in de blender.
- Voeg de inhoud van het blik gepelde tomaten toe aan de blender samen met de roomkaas en kruid af met Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Blend tot alles goed gemengd is.
- 🍝 Serveer met pasta en werk eventueel af met extra tomaatjes en parmezaan of gemalen kaas.
Notities
Gebruik je liever geen microgolfoven, je kan de aubergines ook poffen in de oven, dan heb je wel wat geduld nodig – plaats de aubergines dan een 45 tot 60 minuten in de oven op 180 graden.
Liever wat vlees, dan is dit ook lekker met gebakken spekjes.