Granola bars met chocolade en kokos-kaneel granola

Chocolade is een grote verslaving voor mij. Er gaat geen dag voorbij of ik eet het niet. Omdat ik nogal vaak eens durf grijpen naar ongezonde versies, probeer ik toch af en toe een gezonder tussendoortje met chocolade te voorzien. Als ik iets gezonder in de buurt heb, zal ik minder snel naar het ongezonde grijpen. Deze granola bars kan je enkele dagen bewaren in de koelkast, maar ze kunnen ook in de diepvries. Handig om er af en toe eentje uit te halen.

Naar inspiratie van het granola rolls recept van Sandra Bekkari (uit boek 4), maakte ik granola bars met chocolade en een granola van kokos-kaneel, van Xavies.

Het recept is heel eenvoudig.

zelf chocolade granola bars maken

Wat heb je nodig voor deze chocolade granola bars?

  • 125 gram donkere chocolade
  • +/- 160 gram granola kokos-kaneel van Xavies – of je gebruikt je eigen granola
  • vershoudfolie

Hoe maak je de chocolade granola bars?

  • Smelt de chocolade au bain marie
  • Doe de granola in een grote kom en overgiet met de chocolade
  • Meng alles goed, zodat de chocolade goed vermengt is met de granola
  • Laat zo’n 5 minuutjes staan zodat de chocolade wat kan afkoelen
  • Neem enkele velletjes verhoudfolie
  • Maak bars van de mengeling en wikkel in vershoudfolie. Druk de folie goed aan, zodat alles goed samen kleeft
  • Plaats in de koelkast zodat de granola bars goed kunnen opstijven.

Smakelijk!

Share: