Suikervrije madeleines – recept

689

Madeleines, franse cake’jes in schelpjesvorm. Een klassiek recept die iedereen wel lust, toch?

Ik maakte ze met een suikervervanger, om ze een gezondere touch te geven. Je kan de hoeveelheid ook gewoon vervangen door gewone suiker, zoals je zelf wenst, het recept blijft hetzelfde!

Aan de slag met deze suikervrije madeleintjes!

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Suikervrije madeleines

Heerlijke klassieke madeleines, met gebruik van een 1 op 1 suikervervanger – smaakt als de originele madeleintjes.
porties 12 stuks
Bereidingstijd 20 mins
Kooktijd 10 mins

Benodigdheden

  • 1 Madeleinevorm

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 90 gram suikervervanger Pure via of alternatief – 1 op 1 vervanger
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 0,5 citroen sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Smelt de boter in een klein pannetje op een laag vuur – de boter mag niet te warm worden
  • Meng de bloem, suikervervanger en bakpoeder
  • Doe er de eieren bij en meng tot een homogeen beslag
  • Doe er de het sap bij van een halve citroen
  • Als de boter wat afgekoeld is, voeg deze bij het beslag en meng goed
  • Gebruik een spuitzak om het deeg makkelijk in de vorm te doen.
    madeleines spuitzak
Gerecht: Dessert, Tussendoortjes, Zoetigheden
Cuisine: Franse Keuken
Zoekwoord: Cake, Koeken, Tussendoortje

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze suikervrije madeleines?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close