Madeleines, franse cake’jes in schelpjesvorm. Een klassiek recept die iedereen wel lust, toch?
Ik maakte ze met een suikervervanger, om ze een gezondere touch te geven. Je kan de hoeveelheid ook gewoon vervangen door gewone suiker, zoals je zelf wenst, het recept blijft hetzelfde!
Aan de slag met deze suikervrije madeleintjes!
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Suikervrije madeleines
Heerlijke klassieke madeleines, met gebruik van een 1 op 1 suikervervanger – smaakt als de originele madeleintjes.
Benodigdheden
- 1 Madeleinevorm ik gebruik deze vorm
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 90 gram suikervervanger Pure via of alternatief – 1 op 1 vervanger
- 4 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 0,5 citroen sap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Smelt de boter in een klein pannetje op een laag vuur – de boter mag niet te warm worden
- Meng de bloem, suikervervanger en bakpoeder
- Doe er de eieren bij en meng tot een homogeen beslag
- Doe er de het sap bij van een halve citroen
- Als de boter wat afgekoeld is, voeg deze bij het beslag en meng goed
- Gebruik een spuitzak om het deeg makkelijk in de vorm te doen.
- Bak ongeveer 10 minuutjes. Hou de oven goed in de gaten want de baktijd verschilt van oven tot oven.
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze suikervrije madeleines?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.