Gazpacho van komkommer en basilicum

1.2K

Wie lust er geen soep? Maar waarom niet eens een koud soepje serveren? Daar heb ik een heerlijke gazpacho voor op basis van komkommer en basilicum. Ideaal voor op de (paas)brunch tafel.

Helemaal plantaardig en daarvoor gebruik ik graag Haver Cuisine van Inex.

Gazpacho wordt gemaakt van rauwe groenten en is dus in no-time klaar.

Alle ingrediënten in de blender, afwerken en serveren.

4 van 1 beoordeling

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gazpacho van komkommer en basilicum

Een heerlijk koud soepje, gazpacho op basis van komkommer en basilicum.
porties 4 glaasjes, bvb voor bij de apero of voor op de brunchtafel
Bereidingstijd 10 minutes
Totale tijd 10 minutes

Ingrediënten

  • 1 Komkommer
  • 1 handje Basilicum ongeveer 10 gram
  • 0,5 brikje Inex Haver Cuisine + extra als afwerking
  • 100 gram Yoghurt of plantaardig vervanger naar keuze
  • 1 Limoen sap
  • Lookpoeder
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de komkommer in stukken en doe ze in de blender. Hou eventueel 2 dunne schijfjes komkommer aan de kant om straks de gazpacho mee af te werken.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan de blender en blend tot je een mooie gladde soep verkrijgt.
  • Doe de soep in kleine kommetjes of glaasjes en werk af met extra stukjes komkommer, een beetje room en eventueel wat gedroogde basilicum, peterselie of kruiden naar wens.
Gerecht: Brunch, Hapjes
Cuisine: Italiaanse keuken
Zoekwoord: Aperitiefhapje, soep

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Maak je gazpacho ook eens?

social shareTag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Inex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close