Zelfgemaakte notenpasta

3.8K

Notenpasta kan best duur zijn, dus waarom het niet zelf maken? Het is helemaal niet moeilijk om te maken, je hebt wel wat geduld nodig én een goede krachtige blender of foodprocessor.

Hieronder vind je mijn recept voor notenpasta. Ik koos voor cashewnoten en een restje hazelnoten, maar eigenlijk kan je deze maken met elke soort noot of mix van noten.

Hoe gebruik je de notenpasta?

Zelf eet ik in principe niet graag noten, maar door een voedingsschema die ik volgde (omwille van gezondheidsredenen) moest ik noten gaan eten. Help! Ik probeerde het maar vond het echt niet lekker. Dus ik ging aan de slag met notenpasta. Notenpasta maakt het voor mij makkelijk om noten te eten. Hoe kan je notenpasta eten, mijn tips:

  1. Als beleg op appel ‘donuts’ – verwijder het klokhuis van de appel en snijd de in dikke plakken. Smeer er de notenpasta op en beleg eventueel met wat extra fruit zoals blauwe bessen, of met pitten & zaden zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, ..
  2. Notenpasta is een gezonde vervanger voor confituur of boter op brood. Probeer het op een boterham of cracker te smeren en voeg wat stukjes banaan of aardbeien toe voor extra smaak.
  3. In smoothies: voeg een eetlepel notenpasta toe aan je favoriete smoothie voor extra eiwitten en een romige textuur.
  4. Je kan notenpasta ook gebruiken in verschillende bakrecepten. Of gebruik het als topping van gebak.
  5. Gebruik notenpasta als vulling voor dadels of pruimen voor een gezond en lekker tussendoortje.
Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Notenpasta

Deze zelfgemaakte notenpasta bestaat uit cashew & hazelnoten, 100% puur noten, niets extra toegevoegd.
porties 1 pot
Kooktijd 15 minutes

Ingrediënten

  • 2/3e cashewnoten 200 gram of hoeveelheid naar keuze
  • 1/3e hazelnoten 100 gram of hoeveelheid naar keuze

Instructies

  • Doe de noten in een foodprocessor of blender en verwerk ze tot ze helemaal fijn zijn. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de kracht van je foodprocessor of blender.
  • Schraap tussen het malen door de zijkanten van de blender schoon met een spatel.
  • Blijf malen tot de noten een smeuïge en romige consistentie hebben bereikt. Dit kan in totaal een 10-15 minuten duren. Dus wees geduldig. Geef de blender af en toe een pauze en maak de zijkanten van de blender of foodprocessor schoon.
    notenpasta tussenstap
  • De notenpasta is klaar als de pasta smeuïg is en er voldoende olie van de noten vrij komt.
  • Bewaar de notenpasta in een luchtdichte pot in de koelkast. De notenpasta blijft enkele weken goed.

Notities

Als je noten gebruikt die van nature al een hoog oliegehalte hebben is het niet nodig om extra olie toe te voegen tijdens het malen. Als de noten die je gebruikt minder olie bevatten, kun je een beetje neutrale olie zoals zonnebloemolie of kokosolie toevoegen om de notenpasta smeuïger te maken, maar meestal is dit niet nodig.
Tip: je kan er ook cacaopoeder onder mengen.
Gerecht: Ontbijt, Tussendoortjes
Cuisine: Belgische keuken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close