Appeltaart in een glaasje – lichte versie van appeltaart – Recept

Een lichte versie van appeltaart? Check ✅

Ik maakte appeltaart in een glaasje en eerlijk, ik ben er zelf helemaal weg van 😍

Ingrediënten voor deze lichte appeltaart in een glaasje

Dit is voor 4 glaasjes

  • 100 gram platte kaas
  • 90 gram mascarpone
  • 2 appels
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels honing
  • 220 gram digestive haverkoekjes
  • 1/2 el kokosolie
  • Kaneel naar wens
lichte versie appeltaart glaasje

Bereiding

  • Schil de appels en snij in kleine stukjes.
  • Stoof ze aan in een pannetje samen met de kokosolie en 1 eetlepel honing. Laat afkoelen.
  • Houdt 2 koekjes opzij en maal de rest van de koekjes tot kruimels en verdeel ze over de glaasjes.
  • Meng het eigeel met de platte kaas, mascarpone en 1 eetlepel honing.
  • Klop het eiwit op en meng onder het mascarpone mengsel.
  • Verdeel de helft van de appeltjes over de glaasjes. Voeg daarna het mascarpone mengels toe en laat opstijven in de koelkast gedurende enkele uren.
  • Voor het serveren verdeel je de overige appeltjes over de glaasjes. Werk af met een half koekje.

Smakelijk!


Maak je deze lichte versie van appeltaart in een glaasje ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: