Bagels… het katapulteert me terug naar mijn studentenreis in Seattle & New York, waar ik dit voor het eerst at en meteen verkocht was.
Het is een beetje als een traktatie als ik dit eet, want ik eet het eigenlijk weinig. Dus echt feest als er bagels op tafel komen.
Mijn favoriet? Eentje met roomkaas, gerookte zalm en avocado. Een ideale lunch als je’t mij vraagt.
Bagels als brunch
Wil je een leuke brunch organiseren? Dan heb ik een leuke tip voor je. Snijd de bagel in 4 stukken, zet er leuke prikkers op en je hebt meteen een lekker en mooi hapje om je brunch tafel mee aan te vullen.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Bagel met zalm, avocado en roomkaas
Ingrediënten
- 2 Sesambagels om af te bakken
- 1 Avocado
- 0,5 potje Roomkaas Boursin Natuur
- 100 gram Gerookte zalm
- Dille
- Zwart sesamzaad Optioneel als afwerking
Instructies
- Snijd de bagels doormidden en toast ze kort in de broodrooster
- Besmeer de bagels met de roomkaas
- Beleg met de gerookte zalm
- Snijd de avocado in plakjes en leg bovenop de gerookte zalm
- Werk af met enkele takjes dille en eventueel wat zwart sesamzaad als leuke extra.
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze bagel?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en recepten.