Broccolibrood met pesto, mozzarella & tomaat – recept

Zin in een zomerse lunch? Dit broccollibrood in een italiaans jasje is er perfect voor. Het broccolibrood kan je ook op voorhand klaarmaken en in de diepvries stoppen, zo heb je een super snelle lunch.

Ingrediënten voor het broccolibrood

Je hebt hiermee een goed gevulde bakplaat broccolibrood. Voor dit gerecht gebruik ik ongeveer de helft en vries ik de rest in voor een andere keer, of om koud te eten met bijvoorbeeld tonijnsalade.

  • 1 broccoli
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 grote eieren
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de toppings

Voor 2 personen

  • 2 bollen mozzarella
  • Een 10-tal kersttomaatjes of 1 grote tomaat
  • Pesto
  • Provençaalse kruiden
  • Basilicum

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Maal de broccoli tot een kleine korrel met gebruik van de blender of hakmolen.

Meng daarna de broccoli met 100 gram amandelmeel en voeg de 4 eitjes toe. Meng goed en kruid met de Provençaalse kruiden, peper & zout.

Strijk het mengel open over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ongeveer een half uurtje.

Intussen kan je de mozzarella in schijfjes snijden en de kerstomaatjes halveren.

Als het broccolibrood uit de oven is kan je het in rechthoeken snijden. Leg op een ovenplaat met bakpapier. Besmeer het broccolibrood met pesto, beleg met mozzarella en de kersttomaatjes.

Steek het broccolibrood terug in de oven, onder de grill, tot de mozzarella goed gesmolten is. Werk af met nog wat Provençaalse kruiden en basilicum.

Smakelijk!

Share: