Pompelmoes komt hier weinig in huis, zonde eigenlijk want ik vind het eigenlijk een super lekker stuk fruit. Zowel om te eten, als in een drankje.

Ik maakte er een eenvoudige mocktail van. Zowel mezelf als mijn vriend drinken alcoholvrij. Of als ik voor mezelf mag spreken, toch 95% van de tijd.

Vaak krijg je op restaurant dan een mierzoete mocktail voorgeschoteld, niet echt mijn ding.

Deze mocktail van pompelmoes is perfect, niet te zoet en ideaal als aperitief voor het eten. Uiteraard kan je de cocktail zoeter maken volgens jouw eigen smaak.

Ingrediënten voor de pompelmoes mocktail

  • 1 pompelmoes
  • Spuitwater
  • Vlierbloesemsiroop of vloeibare rietsuiker
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Ijsblokjes

Hoe maak je deze pompelmoes mocktail?

Pers de pompelmoes en houdt eventueel nog een schijfje opzij voor de afwerking (niet noodzakelijk).

Maak crushed ice met de blender, door ijsblokjes enkele seconden in de blender te doen.

Vul je glas halfvol met het crushed ice.

Gebruik 1 deel pompelmoessap tegenover 2 delen spuitwater. Meng het pompelmoessap met het spuitwater en voeg 1 eetlepel vlierbloesemsiroop toe (of meer naar smaak). Als je deze niet in huis zou hebben kan je ook vloeibare rietsuiker of agave siroop gebruiken.

Schenk over het crushed ice en werk af met enkele takjes verse rozemarijn.

Ik gebruikte per glas :

  • 60 cl pompelmoessap
  • 120 cl spuitwater
  • 0,5 eetlepel siroop

Laat het je smaken!


Maak je de pompelmoes mocktail ook eens? Tag mij gerust op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten!

Share: