Deze rabarberkoekjes zijn echt super eenvoudig om te maken. Het is een variant op de havermoutkoekjes met banaan. Het is een zacht koekje, een ideaal tussendoortje… al zou ik deze ook wel eens durven eten als een snel & makkelijk ontbijt voor onderweg.
Perfect om te maken met een restje rabarbercompote.
Voor dit recept gebruik ik zelfgemaakte rabarbercompote. Ik maakte deze compote volgens het recept van Karola’s Kitchen. Dit kan je hier terug vinden.
Deze rabarbercompote is zonder suiker. Dit maakt de compote vrij zuur. In het recept voor de koekjes wordt daarom wat ahornsiroop gebruikt om het koekje wat zoeter te maken.
Gebruik je een rabarbercompote uit de winkel – die wel suiker bevat – kan je eventueel minder siroop gebruiken. Proeven is de boodschap!
Hoe maak je deze rabarber-havermoutkoekjes
Vond je het lekker?
Super eenvoudige Rabarber-havermoutkoekjes
Ingrediënten
- 200 gram suikervrije rabarbercompote
- 100 gram havermout
- Kleine eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 25 gram chocoladedruppels
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng de rabarbercompote met de havermout. Doe er 2 eetlepels ahornsiroop bij. Proef of dit voldoende zoet is voor jou. Je kan eventueel een extra lepel toevoegen… of zelfs eentje minder.
- Voeg het bakpoeder toe en meng goed. Voeg nadien de chocoladedruppels toe en meng opnieuw.
- Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Maak 9 hoopjes met behulp van een lepel en druk een beetje plat zodat je mooi koekje hebt.
- Bak 20 à 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Deze koekjes kan je bewaren in een luchtdichte doos maar je kan ze ook invriezen.
Maak je deze vegan snelle en makkelijke rabarber-koekjes ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.