Nee, we maken niet alleen frietjes van zoete aardappel, maar ook deze heerlijke soep. Afgewerkt met crunchy boerenkoolchips, super lekker. Een 2-in-1 receptje dus, want de chips kan je ook gewoon zo apart bij de apero eten. Ideeaal om op je feesttafel te zetten.
![Zoete aardappel soep chips van boerenkool](https://www.innersparkle.be/wp-content/uploads/2023/12/Zoete-aardappel-soep-chips-van-boerenkool.jpg)
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Zoete aardappelsoep met chips van boerenkool
zoete aardappelsoep, afgewerkt met crunchy boerenkoolchips.
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappel
- 150 gram wortel
- 1 appel
- 1 ui
- 1 teentje look
- 600 ml bouillon kip of groenten
- zout en peper
- 1 tl Komijn
- 1 tl gemberpoeder
- 0,5 tl kaneel
- olijfolie
Instructies
Boerenkoolchips
- – Verwarm de oven voor op 150 graden.
- – Verwijder de dikke nerf van de boerenkoolbladeren en scheur in grote stukken.
- – Was de boerenkool en dep goed droog met keukenpapier. Laat eventueel wat liggen zodat ze volledig droog zijn, anders krijg je geen krokante chips.
- – Wrijf de stukjes boerenkool in met olijfolie – zorg dat elk stukje met olie bedekt is, maar gebruik niet te veel olie. Gebruik je handen om de olie goed te verdelen.
- – Kruid met peper en zout
- – Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de stukjes boerenkool uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet bedekken.
- – Bak zo’n 10 à 12 minuten – hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
Zoete aardappelsoep
- – Pel de ui en snijd in grove stukken.
- – Snijd de look in kleine stukjes
- – Stoof de ui aan in wat olijfolie samen met de kruiden en de look.
- – Schil de zoete aardappels en snij deze in grove stukken.
- – Was de wortels en de appel en snij ook in grove stukken.
- – Voeg de zoete aardappel, wortels en stukken appel toe aan de ui en laat even meestoven.
- – Wanneer de groenten lichtjes aan kleuren, voeg de bouillon toe.
- – Laat zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een half uurtje. Zorg ervoor dat de groenten zacht zijn.
- – Pureer de soep met de staafmixer of blender
- – Breng op smaak met peper en zout
Notities
Tip: de boerenkoolchips kan je ook bij de apero eten
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Belorta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze zoete aardappel soep?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.