Hier wordt weinig brood gegeten, als we dan al eens een brood in huis halen, is vaak de helft al hard om gewoon te eten. Omdat ik niet graag eten weg gooi, maakte ik van het oude brood een eenvoudige broodpudding.
Helemaal niet veel ingrediënten nodig, vaak heb je standaard alles in huis als je regelmatig bakt. Eenvoudig, lekker en gezond – zonder geraffineerde suikers.
Als zoetmiddel gebruik ik honing. Ik gebruik standaard weinig zoetmiddelen, in deze broodpudding gebruik ik dan ook maar 2 eetlepels. Ben je een zoetemond, dan kan je gerust een lepeltje extra toevoegen.
Hoe maak je deze eenvoudige broodpudding?
Vond je het lekker?
Eenvoudige broodpudding (zonder geraffineerde suikers)
Ingrediënten
- 300 gram Oud brood liefst volkoren brood
- 4 Eieren
- 2 el Honing
- 1/2 tl Kaneel
- 1 Vanillestokje
- 400 ml Melk
- 75 gram Rozijnen kan je weglaten als je dit niet lust
Instructies
- Snij het vanillestokje doormidden in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Voeg toe aan de melk en verwarm de melk op een zacht vuurtje.
- Scheur het brood in kleine stukjes en overgiet met de warme melk. Hou een klein beetje melk over en laat daar de rozijntjes in wellen zodat ze zacht worden.
- Laat een half uurtje staan.
- Afhankelijk van hoe oud het brood is kan je iets meer of minder melk nodig hebben.
- Klop de eitjes los en voeg toe aan het broodmengel. Voeg vervolgens de honing, kaneel en de rozijntjes toe en roer goed.
- Giet in een silicone of ingevette vorm en bak ongeveer 1 uur op 170 graden.
Tip: Je kan deze broodpudding eten als een snel ontbijt of als tussendoortje. Ik vries dit soms in, reeds in sneetjes. Als het dan even snel moet gaan, kan ik makkelijk de hoeveelheid uithalen en neem ik deze mee als snel ontbijt naar het werk.
Smakelijk!
Maak je deze eenvoudige broodpudding ook eens?
Plaats een reactie hieronder of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze mini ontbijttaartjes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
De broodpudding heeft hier veel succes, ik heb er gedroogde abrikozen aan toegevoegd en ik legde appelschijfjes bovenop.
Ik heb een foto genomen van de broodpudding maar ik weet niet of ik die naar jouw Instagram kan sturen.
Bedankt Susanne voor je berichtje. Je kan me altijd taggen op instagram via @innersparkle.be of via een prive berichtje, mag ook, altijd leuk om creaties te zien voorbij komen. Benieuwd naar jouw versie!
Heel lekker ! Echt een aanrader. Ik voegde ipv rozijnen cranberries toe en wat chocolade stukjes. Super lekker!
dat klinkt ook heel lekker!
wat stol en suikerbrood over en dit gebruikt. Om en om dunne sneetjes in een bakblik daar het ei melkmengsel met koekkruiden en wat peper en zout overheen gegoten. bakken en samen met wat warme custerdvla. Heerlijk.
Dat klinkt lekker!
heerlijk recept!