Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Pruimen crumble bars
Lekker als tussendoortje of als ontbijtreep
Ingrediënten
Bodem en crumble
- 150 gram amandelmeel
- 175 gram havermeel
- 75 gram havermout
- 110 gram gesmolten boter
- 75 gram suiker of suikervervanger
- 1/2 theelepel zout
Vulling
- 450 gram pruimen
- 1 eetlepel maizena
- 1/2 citroen
- 3 el water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
- Voeg de boter toe en meng met je handen.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en vul deze met 2/3e van het deeg. Duw goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.
- Maak nu de vulling. Ontpit de pruimen en snijd in kleine stukjes. Doe ze in een kookpot samen met de maizena, het citroensap en het water.
- Laat een aantal minuutjes sudderen op een middelhoog vuur tot het goed ingedikt is.
- Doe het mengsel over het deeg.
- Verkruimel dan de rest van het deeg over de vulling.
- Bak 30 minuten in de oven.
- Laat goed afkoelen en snijd in stukken.
- Bewaar in de koelkast.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze crumble bars met pruimen?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Met pruimpjes uit de tuin, heerlijk!