Groen broodje, groene groenten en de groene broccoli burger Sofine.
De broccoli burger is 100% plant-based dus ik vond het wel leuk om er een volledig groene burger van te maken.
Hoe deed ik dat? Ik maakte spinazie broodjes. Broodjes zoals van een pistolet recept, maar dan met spinazie poeder, om de mooie groene kleur en smaak te bekomen.
Daarna belegde ik deze met baby spinazie, de broccoli burger van SoFine, komkommerslierten en een yoghurt-mayonaise sausje.
Die groene broodjes waren een uitdaging, want ik maakte nog nooit zelf pistolets, maar ik ga al graag eens een uitdaging aan. Missie volbracht!
Het recept voor de groene broodjes vind je hieronder!
Groene broodjes of spinazie pistolets
Vond je het lekker?
Groene spinazie broodjes
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram Frans Krokant Aveve
- 11 gram verse gist
- 152 ml water
- 4 gram zout
- 30 gram spinaziepoeder
- sesamzaad
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve het zout in de kom van de keukenrobot en meng 5 minuten.
- Voeg het zout toe en meng opnieuw 5 minuten
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
- Druk het deeg plat en maak er een bolletje van. Dek opnieuw af en laat rusten. Dit voor 10 minuten.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken
- Maak er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Dek af en laat 60 minuten rijzen
- Verwarm intussen de oven voor op 220 graden
- Als de oven heet genoeg is, bestuif de deegballetjes met water strooi er wat sesamzaad over en zet ze in de oven voor 15 minuten.
- Laat afkoelen. Smakelijk!
Notities
Maak je deze groene hamburger ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.