Philips Innergizer highspeed powerblender HR3865/00 – review

Bij een gezonde levensstijl hoort een goede blender. Tot voor kort gebruikte ik een staafmixer om alles te mixen, maar niet met zo’n schitterend resultaat. Hoog tijd om uit te kijken naar een blender. Maar dan rijst de vraag: welke blender koop ik nu best?

Je hoort veel uiteenlopende reacties. Van blenders vanaf 30 euro tot blenders van tegen de 1000 euro. Zelfs van de duurste, meestal design merken, hoorde ik slechte commentaren.  Ik wou best wel wat uitgeven om ineens een goede blender te hebben, maar dan wil ik ook echt wel een goede, en niet één waar ik verschillende dingen niet mee kan doen.

Een moeilijk punt waarover ik las is het blenden van dadels. En daar ik dat regelmatig nodig heb, was de angst er dus wel een beetje dat ik veel geld zou uitgeven met als resultaat dat ik nog steeds geen dadels kan blenden.

Uiteindelijk kwam ik via veel zoeken en vergelijken via Coolblue op de Philips Innergizer HR3865/00. Update: helaas niet meer verkrijgbaar via Coolblue, wel via Bol.com: Philips Innergizer Een highspeed powerblender waar je volgens de website van Philips zelfs een avocado pit in z’n geheel mee kan verpulveren! Ok, dat moet dus echt een goede blender zijn.

De Philips Innergizer HR3865/00 viel ook op voor mij omdat deze een Tritan kan heeft. Daar lag bij mij de voorkeur, omwille van het lichtgewicht tegenover een glazen kan. Een Tritan breekt ook niet als je even onhandig bent. Mooi meegenomen, zeker voor mezelf 😉 Ook kan de Tritan kan perfect tegen hitte en kan je dus ook zonder problemen warme sauzen of soepen blenden. Bovendien is de kan ook BPA vrij.

Ik zocht ook wat meer info op over een hogesnelheidsblender. Want ik wist zelfs eerst niet dat dit bestond. Deze blender gaat tot maar liefst 45.000 toeren per minuut.  Door aan deze hoge snelheid te blenden heb je een behoud van 97% van de voedingsstoffen uit groenten en fruit. Nog een voordeel wat mij ging overhalen om voor deze blender te kiezen.

De blender heeft 5 programma’s: smoothie, ijsdesserts, soep, noten, ijs crushen. Je hebt ook een manuele knop waarbij je zelf de snelheid kan kiezen, alsook een pulse knop. Genoeg vertelt, over naar de praktijk!

Wat zit er allemaal in de doos?

  • De motorunit
  • Tritan kan met het mes
  • Stamper
  • Deksel met dop
  • Boekje boordevol smoothie recepten
  • Handleiding

Test 1: dadels en noten blenden

Iets wat veel blenders niet aankunnen! Daarom de ideale test. Ik besloot om chocoladepasta te maken. Hiervoor moest ik o.a. hazelnoten en dadels blenden. Omdat het chocoladepasta is, moet dit wel een mooie gladde pasta zijn en wil ik geen stukjes meer. Ik maakte het recept van Sandra Bekkari en had reeds enkele pasta’s zien passeren die er wat brokkelig uitzagen. Spannend dus! Maar, mijn verbazing was groot, heel groot. Een mooie gladde pasta, die ook nog eens super goede commentaren kreeg van anderen, die hem zelf niet zo mooi glad kregen.

10 op 10 voor mijn blender! Hoera!

Test 2: soep programma

Waar ik zeer benieuwd naar was, dat was het soepprogramma. Er zitten 5 standaard programma’s op, waaronder dus het soepprogramma. Ik zocht al het hele internet af, vóór mijn aankoop, naar resultaten met de Philips Innergizer 3865 voor soep, maar helaas kon ik dit nergens vinden. Reviews over smoothies bestaan er genoeg, maar soep, nee, die vond ik niet. Een verrassing dus. Het zou één van de elementen zijn waarop ik zou beslissen om het toestel te houden of toch maar terug te sturen. Ook in de handleiding stond er niet veel uitleg in. Wat is het nu? Testen maar!

De blender heeft geen verwarmingselement, dus verwacht je niet dat je echt soep kan maken. En toch kan het! Je kan er namelijk rauwe soepen mee maken. Door de hoge snelheid van de blender en door de frictie die ontstaat, gaat de soep lichtjes opwarmen. Het programma duurt 4 minuten.

Je doet al je groenten in de blender (mogen best grote stukken zijn, het is dan ook een powerblender). Je doet er warm water bij en blenden maar. Na 4 minuten heb je een lauw-warme soep. Net goed om meteen op te drinken. Hij gaat zelfs wat dampen, dus net de juiste temperatuur.

Ik moet nog een beetje zoeken naar het juiste recept. Ik testte nu met een soeppakket die ik vond in de AH. Gewoon omdat het even snel moest gaan. Maar als je even zoekt op internet, vind je al snel wat recepten voor “rauwe soep”.

Schoonmaken

Wat een klein beetje een teleurstelling was toen ik de blender uit de doos haalde, was dat het mes niet los kon van de Tritan kan. Ik dacht, dit wordt lastig schoonmaken! Maar niets is minder waar. Wat warm water in de kan, een druppeltje afwasmiddel, een minuutje blenden en de klus is geklaard. Je mag de kan (inclusief mes dus), ook in de vaatwas stoppen, maar daar ben ik persoonlijk geen fan van. Bovendien is het nog zo fijn als de blender na gebruik direct weer schoon is.

Mijn besluit over de Philips Innergizer HR3865/00 – Powerblender

Ik ben niet 100% maar 200% tevreden, op alle vlakken! Het is één van mijn beste aankopen ooit! Hij kost wat, maar dat is de blender meer dan waard.

Pluspunten

+ Tritan kan (lichtgewicht, niet breekbaar)
+ De sauzen die je maakt zijn erg smooth, zeer fijn in de mond
+ Hij kan werkelijk alles blenden, je mixt zonder problemen harde of bevroren ingrediënten
+ Grote hoeveelheden zijn geen probleem met de 2 liter kan
+ Makkelijk schoon te maken

Minpunten

– De prijs kan een minpuntje zijn, maar zoals ik al zei: meer dan waard!
– Hij maakt behoorlijk wat lawaai, maar voor mij verdraagzaam. Er bestaat een versie met geluidskap, maar die kon ik in België nog niet vinden.

 

Ik kan deze blender alleen maar aanbevelen. Je kan hem o.a. hier terug vinden.

Share: