fbpx

Philips Innergizer highspeed powerblender HR3865/00 – review

15.7K

Bij een gezonde levensstijl hoort een goede blender. Tot voor kort gebruikte ik een staafmixer om alles te mixen, maar niet met zo’n schitterend resultaat. Hoog tijd om uit te kijken naar een blender. Maar dan rijst de vraag: welke blender koop ik nu best?

Je hoort veel uiteenlopende reacties. Van blenders vanaf 30 euro tot blenders van tegen de 1000 euro. Zelfs van de duurste, meestal design merken, hoorde ik slechte commentaren.  Ik wou best wel wat uitgeven om ineens een goede blender te hebben, maar dan wil ik ook echt wel een goede, en niet één waar ik verschillende dingen niet mee kan doen.

Een moeilijk punt waarover ik las is het blenden van dadels. En daar ik dat regelmatig nodig heb, was de angst er dus wel een beetje dat ik veel geld zou uitgeven met als resultaat dat ik nog steeds geen dadels kan blenden.

Uiteindelijk kwam ik via veel zoeken en vergelijken via Coolblue op de Philips Innergizer HR3865/00. Update: helaas niet meer verkrijgbaar via Coolblue, wel via Bol.com: Philips Innergizer Een highspeed powerblender waar je volgens de website van Philips zelfs een avocado pit in z’n geheel mee kan verpulveren! Ok, dat moet dus echt een goede blender zijn.

De Philips Innergizer HR3865/00 viel ook op voor mij omdat deze een Tritan kan heeft. Daar lag bij mij de voorkeur, omwille van het lichtgewicht tegenover een glazen kan. Een Tritan breekt ook niet als je even onhandig bent. Mooi meegenomen, zeker voor mezelf 😉 Ook kan de Tritan kan perfect tegen hitte en kan je dus ook zonder problemen warme sauzen of soepen blenden. Bovendien is de kan ook BPA vrij.

Ik zocht ook wat meer info op over een hogesnelheidsblender. Want ik wist zelfs eerst niet dat dit bestond. Deze blender gaat tot maar liefst 45.000 toeren per minuut.  Door aan deze hoge snelheid te blenden heb je een behoud van 97% van de voedingsstoffen uit groenten en fruit. Nog een voordeel wat mij ging overhalen om voor deze blender te kiezen.

De blender heeft 5 programma’s: smoothie, ijsdesserts, soep, noten, ijs crushen. Je hebt ook een manuele knop waarbij je zelf de snelheid kan kiezen, alsook een pulse knop. Genoeg vertelt, over naar de praktijk!

Wat zit er allemaal in de doos?

 • De motorunit
 • Tritan kan met het mes
 • Stamper
 • Deksel met dop
 • Boekje boordevol smoothie recepten
 • Handleiding

Test 1: dadels en noten blenden

Iets wat veel blenders niet aankunnen! Daarom de ideale test. Ik besloot om chocoladepasta te maken. Hiervoor moest ik o.a. hazelnoten en dadels blenden. Omdat het chocoladepasta is, moet dit wel een mooie gladde pasta zijn en wil ik geen stukjes meer. Ik maakte het recept van Sandra Bekkari en had reeds enkele pasta’s zien passeren die er wat brokkelig uitzagen. Spannend dus! Maar, mijn verbazing was groot, heel groot. Een mooie gladde pasta, die ook nog eens super goede commentaren kreeg van anderen, die hem zelf niet zo mooi glad kregen.

10 op 10 voor mijn blender! Hoera!

Test 2: soep programma

Waar ik zeer benieuwd naar was, dat was het soepprogramma. Er zitten 5 standaard programma’s op, waaronder dus het soepprogramma. Ik zocht al het hele internet af, vóór mijn aankoop, naar resultaten met de Philips Innergizer 3865 voor soep, maar helaas kon ik dit nergens vinden. Reviews over smoothies bestaan er genoeg, maar soep, nee, die vond ik niet. Een verrassing dus. Het zou één van de elementen zijn waarop ik zou beslissen om het toestel te houden of toch maar terug te sturen. Ook in de handleiding stond er niet veel uitleg in. Wat is het nu? Testen maar!

De blender heeft geen verwarmingselement, dus verwacht je niet dat je echt soep kan maken. En toch kan het! Je kan er namelijk rauwe soepen mee maken. Door de hoge snelheid van de blender en door de frictie die ontstaat, gaat de soep lichtjes opwarmen. Het programma duurt 4 minuten.

Je doet al je groenten in de blender (mogen best grote stukken zijn, het is dan ook een powerblender). Je doet er warm water bij en blenden maar. Na 4 minuten heb je een lauw-warme soep. Net goed om meteen op te drinken. Hij gaat zelfs wat dampen, dus net de juiste temperatuur.

Ik moet nog een beetje zoeken naar het juiste recept. Ik testte nu met een soeppakket die ik vond in de AH. Gewoon omdat het even snel moest gaan. Maar als je even zoekt op internet, vind je al snel wat recepten voor “rauwe soep”.

Schoonmaken

Wat een klein beetje een teleurstelling was toen ik de blender uit de doos haalde, was dat het mes niet los kon van de Tritan kan. Ik dacht, dit wordt lastig schoonmaken! Maar niets is minder waar. Wat warm water in de kan, een druppeltje afwasmiddel, een minuutje blenden en de klus is geklaard. Je mag de kan (inclusief mes dus), ook in de vaatwas stoppen, maar daar ben ik persoonlijk geen fan van. Bovendien is het nog zo fijn als de blender na gebruik direct weer schoon is.

Mijn besluit over de Philips Innergizer HR3865/00 – Powerblender

Ik ben niet 100% maar 200% tevreden, op alle vlakken! Het is één van mijn beste aankopen ooit! Hij kost wat, maar dat is de blender meer dan waard.

Pluspunten

+ Tritan kan (lichtgewicht, niet breekbaar)
+ De sauzen die je maakt zijn erg smooth, zeer fijn in de mond
+ Hij kan werkelijk alles blenden, je mixt zonder problemen harde of bevroren ingrediënten
+ Grote hoeveelheden zijn geen probleem met de 2 liter kan
+ Makkelijk schoon te maken

Minpunten

– De prijs kan een minpuntje zijn, maar zoals ik al zei: meer dan waard!
– Hij maakt behoorlijk wat lawaai, maar voor mij verdraagzaam. Er bestaat een versie met geluidskap, maar die kon ik in België nog niet vinden.

 

Ik kan deze blender alleen maar aanbevelen. Je kan hem o.a. hier terug vinden.

Join the Conversation

 1. Nostress says:

  Ik heb hem vandaag binnen gekregen, net nog profijt van de cash back.
  Ik had zo’n beetje dezelfde redenen als die jij opnoemt en ben ook al maanden aan het vergelijken en aarzelen, het zijn toch echt hele bedragen die high speed blenders.
  Ik gebruikte een 6 jaar oude Philips blender van 750 watt, die maalt zelfs een avocadopit wel fijn maar die echt hele fijne structuur smoothies kreeg ik nooit, pasta maken van noten etc was ook wel een punt, eideloos aan en weer uitzetten ivm te warm worden.
  Vandaag 1 smoothie uitgeprobeerd, rauwe biet met appel, avocado en een halve banaan met wat water, maar tjonge, wat klapt hij er op zeg, het ging wel heel hard, ik moet hem echt leren kennen. ( ik had er vandaag te weinig tijd voor, ons oude hondje is ziek en daar ging wel veel aandacht, uitlaten en poetstijd in zitten)
  De smoothie was meer dan geweldig. Ik ben dan ook zeer blij met mijn aanschaf en zal hem maandag verder uitproberen, morgen is de echtgenoot jarig en is het huis vol visite.
  Ik ga je blog en je recepten goed lezen, vast bedankt voor je verslag, ik moest er om lachen omdat we echt dezelfde stappen en beslissing hebben genomen.

  1. innersparkle Author says:

   Leuk om te lezen, veel plezier er mee! Ben ook benieuwd naar jouw ervaringen 🙂

 2. Hallo

  Ik ben ook al even op zoek naar een goede blender en je zoektocht beschrijft precies de mijne. Inclusief het soepaspect! Ik vraag me alleen af: Bij andere powerblenders die minder watt en minder rotaties per minuut hebben, kun je wel echt warme soep verkrijgen (zonder toevoegen van warm water). Soep zou ook één van de hoofdredenen zijn waarom ik de blender zou aanschaffen en het lijkt me pure luxe als ik gewoon alle ingrediënten met (koud) water kan blenden tot een soep. Wat als je het soepprogramma 2 of 3x na elkaar start, wordt de soep dan niet warmer?

  Alvast bedankt!

  1. innersparkle Author says:

   Dag Jana, sorry voor het late antwoord. Ik heb nog niet geprobeerd om het programma meerdere keren te laten draaien, maar het is wel zo dat je de blender maar een maximum tijd mag gebruiken omwille van verhitting.

 3. mendy says:

  Hee!

  Ik heb dezelfde blender en heb de notenpasta geprobeerd te maken. Maar zonder succes (rook uit de motor) , hoe is jou dit gelukt ?

  Groetjes Mendy

  1. innersparkle Author says:

   Dag Mendy,
   Oh dat is vreemd. Bij mij ging het eigenlijk vrij gemakkelijk. Wel af en toe een pauze en ook de ingrediënten weer even goed naar beneden duwen. Ik maakte wel een dubbele portie. Misschien helpt dat ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close