Recept: zelfgemaakte pralines – 2 verschillende vullingen

Ik ben lichtjes verslaafd aan pralines. Niet gezond!

Dus ik ging zelf aan de slag. Ik maakte 2 soorten, met verschillende vullingen. Een gezonde versie en een minder gezonde versie. Wel beide met zwarte chocolade van 80% cacao. Dat is op zich al veel beter dan de pralines uit de winkel!

zelfgemaakte pralines voor pasen

Wil jij ze ook eens maken? Hier is het recept voor zelfgemaakte pralines met 2 verschillende vullingen.

Wat heb je nodig?
Je hebt een silicone vorm nodig, zoals in de foto hieronder. Met dergelijke vorm is het echt kinderspel. ⠀

pralinevorm
Deze vorm vind je bij Binkies

Ingrediënten

Ingrediënten basis:⠀

  • 150 gram pure chocolade⠀

Vulling 1 (smaakt als een gezonde bounty):⠀

  • 5 eetlepels kokosrasp ⠀
  • 5 eetlepels Kokosmelk (uit een blik of brikje)⠀
  • 1 eetlepel Agave siroop (kan je meer of minder doen als je dat wenst. ⠀

Vulling 2:⠀

  • Speculoospasta ⠀
  • Hazelnoten⠀

De hoeveelheden zijn uiteraard afhankelijk van de vorm die je gebruikt. ⠀

gezonde home made pralines

Bereiding

  • Laat de chocolade smelten⠀
  • Vul de vorm met een laagje chocolade. Zorg ervoor dat de vorm aan de randjes goed gevuld is, zie je ook op de foto. Trek even langs alle kanten van de vorm zodat deze goed in de randen gaat. ⠀
  • Laat de vorm opstijven in de koelkast⠀

  • Vulling 1: meng de kokosrasp en kokosmelk samen met de agave siroop. Afhankelijk van de dikte van de kokosmelk voeg je wat meer of minder toe. Je mag gerust een smeuïg papje hebben want in de koelkast zal het opstijven en dus harder, en ook droger worden. ⠀

  • Vulling 2: hak de hazelnoten fijn ⠀

  • Haal de vorm uit de koelkast als deze is opgestegen en lepel de vulling in de vormpjes. ⠀
  • Voor de vulling met de speculoos pasta neem je een klein lepeltje pasta en daarbovenop een laagje fijngehakte hazelnoten.
  • Als alle vormpjes gevuld zijn warm je de chocolade terug op indien nodig en giet over de vormpjes. Je kan heel voorzichtig de chocolade glad strijken met een mes.
  • Plaats terug in de koelkast om op te stijven. ⠀
  • Als alles opgesteven is kan je de pralines heel eenvoudig uit de vormpjes duwen. Heb je een vorm met konijntjes zoals die van mij, wees dan extra voorzichtig met de oortjes 😉
Share: