We gaan de bio toer op met Delhaize Bio

3.2K

Als Delhaize ambassadeur ging ik gisteren voor het eerst op stap voor het Bio project van Delhaize.

Eerlijk is eerlijk, normaal koop ik geen bio producten. De reden daarvoor is vooral de prijs. Het is hoe het is, een bio product is altijd duurder. Nu, met het project van Delhaize begrijp ik wel meteen hoe dit komt. Het bio-brood heeft bijvoorbeeld een veel langere tijd nodig om te rijzen, omwille van de natuurlijke desem. De kippen krijgen onder andere meer ruimte. Meer ruimte, is bijgevolg ook duurder, enzovoort.

Tijdens het zoeken naar de producten in de winkel, viel het mij voor het eerst op dat Delhaize wel een heel groot bio aanbod heeft, dat had ik nooit eerder opgemerkt.

Met het project mag ik verschillende producten testen: een volkoren brood, een artisanaal stokbrood, een artisanale kip en frambozen.

Ik bracht het volkoren broodje en de kip mee. Voor het volkoren broodje, een klein bakje, betaal je normaal 2,45 euro. Een volledige kip was om en bij de 14 euro. Voor de andere producten moet ik nog even geduldig zijn, want die waren helaas niet voorradig.

Het bio-brood

Ik ging al meteen aan de slag thuis. ‘s Middag maakte ik croque monsieurs en ik moet zeggen dat het brood erg in de smaak valt. Het is heel vol van smaak en een extra voordeel aan dit bio-brood is dat de desem 100% natuurlijk is, het vervangt het bakpoeder en is daarom zeer makkelijk te verteren.

Ook maakte ik reeds een ontbijtje met het brood, namelijk verloren brood, samen met fruit. Heerlijk! Gezien het brood vrij stevig is, ging het prima, ook al was het brood eigenlijk nog niet oud.

De bio-kip

Het was toch wel eventjes zoeken wat ik met een volledige kip ging doen! Ik kocht nooit eerder een volledige kip, maar altijd kipfilets of dergelijke. Even zoeken op internet dus wat ik ermee zou aanvangen. Uiteindelijk gaf ik er mijn eigen touch aan en hadden we een heel smakelijk kipje!

Ik maakte de kip klaar in de oven, gevuld met een halve citroen en rozemarijn, met rondom groentjes volgens wat ik in de moestuin had. De kip had een lekker krokant korstje, zalig.

Bio…?

Of ik nu vaker bio zal kopen is nog niet gezegd. Ik ben natuurlijk ook nog benieuwd naar de andere producten. Ook zijn er vele discussies of bio nu echt gezonder is of niet. Zijn jullie bio kopers? Wat is jullie mening over bio? Laat het alvast weten in de reacties!

 

>> Meer lezen over mijn ervaringen met het bio project? Volg me op Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close