Mijn levensstijl is vrij gebalanceerd, gezonde en pure voeding vind ik belangrijk, maar tegelijkertijd ben ik echt een zoetemond. Voor mijn gezondheid moet ik mijn suikerinname beperken. Dus ging ik experimenteren met verschillende suikervervangers. En vergis je niet, honing of agave siroop is even goed suiker. Dus ik ging op zoek naar alternatieven.
“Suiker”, zonder de nadelen van suiker
Na verschillende suikervervangers uit te proberen bleef ik vast houden bij PureVia.
Pure Via is een alternatief voor suiker, gemaakt van het puurste en zoetste extract van de stevia-plant en andere natuurlijke ingrediënten voor een unieke smaak en textuur die vergelijkbaar is met suiker.
Ik gebruikte tot nu toe vooral PureVia Patisserie.
De belangrijkste redenen hiervoor?
- Het is super eenvoudig in gebruik – namelijk 1 op 1
- Het beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet – vooral deze vind ik persoonlijk de échte meerwaarde
- Het blijft zoet – en smaakt lekker
- Het bevat ook geen Kcal – mooi meegenomen.
Naast de Patisserie versie zijn er nog verschillende producten verkrijgbaar zoals klontjes, poeder, kristalkorrel. Met die laatste ga ik binnenkort ook aan de slag.
Je gebruikt PureVia zowel in gebak, om te koken, of in dagelijks gebruik zoals in drankjes, yoghurt, …
Suikervrije recepten
Inspiratie nodig voor recepten? Hieronder vind je alvast enkele recepten waarbij ik PureVia gebruik.
Heeft het gebruik van zoetstof ipv suiker invloed op de textuur van het deeg? Ik ben namelijk erge fan van je brownie koekjes recept maar zou daarin de suiker graag vervangen door een zoetstof maar vroeg me dus af of dat de textuur zou beïnvloeden.
Daarnaast wou ik ook vragen of je hebt geëxperimenteerd met Canderel en wat je ervaringen daarmee waren.
De brownie koekjes heb ik nog niet gemaakt met een suikervervanger. De bruine cassonade is niet zo eenvoudig te vervangen. Ik probeerde al gewone brownies te maken met een suikervervanger en dat was niet zo een succes, je hebt niet dezelfde structuur en smeuïgheid. Canderel heb ik zelf nog niet getest.