Eenvoudige havermoutwafels – recept

In mijn zoektocht naar gezond eten en gezond ontbijten, kwam ik al vaak recepten tegen van wafels. Ik kan niet meer tellen hoeveel ik er al heb gemaakt. Helaas verlopen niet alle bereidingen even goed.
De wafels gaan open, ze plakken in het wafelijzer, …

Dit receptje is er een wat altijd lukt. Het is eenvoudig te maken en heeft ook geen rusttijd nodig, dus het gaat best snel.

Recept voor ongeveer 16 havermoutwafels

havermoutwafels

Ingrediënten

  • 400 gram gemalen havermout – je kan je havermout malen in de blender of met de staafmixer
  • 350 ml rijstmelk (of gewone melk)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 2 rijpe bananen
  • 2 appels
  • Rozijnen (optioneel)

Bereiding

Plet de bananen met een vork. Rasp de appels.

Meng daarna alle ingrediënten in de blender of gebruik de staafmixer.

Meng daarna indien gewenst de rozijntjes eronder. Je kan zelf kiezen hoeveel.

Bak elke wafel 3 minuten. Laat je ijzer gesloten! Als je het te vroeg wilt open doen, dan kunnen de wafels open gaan.

Afhankelijk van je wafelijzer moet je misschien iets langer of korter bakken. Probeer het even uit.

Tip

Voor deze bereiding heb je 16 havermoutwafels. Dat lijkt misschien veel, daarom kan je het recept ook halveren. Maar ik verkies om in één keer een grote hoeveelheid te maken. Je kan de wafels nadien afzonderlijk verpakt invriezen.

Je kan ze nadien koud op eten, of stop ze even in de broodrooster. Heerlijk!

Wafelijzer of silicone vorm?

Ik maakte ook eerder een recept van Sandra Bekkari in een silicone wafelvorm in de plaats van een wafelijzer. Ideaal voor als je een kleinere hoeveelheid wilt maken. Maar eerlijk, vind ik het recept hierboven toch beter van smaak.
Mocht je toch mijn ervaring willen lezen over de silicone wafelvorm, dat vind je hier.

Share: