Volkoren pasta met kikkererwten, anjovis & za’atar – Ottolenghi – Simpel – Recept

Sinds kort heb ik het kookboek Simpel van Ottolenghi in huis. In mijn vorige blogpost kon je al meer lezen over dit kookboek. Een topper!

Dit keer ging ik aan de slag met een volledig gerecht, een pastagerecht.

Ik deed wel enkele wijzigingen aan het recept, om het naar mijn mening net iets gezonder te maken.

Het originele recept “Gigli met kikkererwten en za’atar” maakt gebruik van een witte pasta en er zit ook suiker in het recept.

  • De witte pasta heb ik vervangen door een volkoren pasta
  • De groenten deed ik maal vier!
  • De suiker heb ik gewoon weggelaten

Wil jij het ook eens maken? Dit heb je nodig!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 45 ml olijfolie
  • een halve ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 10 gram tijmblaadjes
  • 25 gram anjosvis uit blik (uitgelekt)
  • 1 citroen (neem een bio citroen want je hebt de schil nodig)
  • 2 blikken kikkererwten van 400 gram
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 gram jonge spinazie
  • 15 gram peterselie
  • 1,5 theelepels za’atar
  • Zwarte peper & zout

Bereiding

Bak op een hoog vuur de ui, knoflook, komijn, tijm, anjovis, geraspte citroenschil aan met de olijfolie en kruid met flink wat peper en zout. Roer regelmatig.

Draai daarna het vuur wat lager en voeg de kikkererwten toe en bak aan tot de kikkererwten bruin en krokant beginnen te worden.

Voeg daarna de kippenbouillon en 2 eetlepels citroensap toe en laat zo’n 6 minuten pruttelen tot deze licht ingekookt is. Haal de pan van het vuur.

Kook intussen de pasta beetgaar volgens de verpakking.

Voeg de spinazie en de grof gehakte peterselie toe aan de pan met kikkererwten en laat de spinazie slinken.

Dien op met nog wat olijfolie en besprenkel met za’atar.

Share: