Geroosterde bloemkool van Ottolenghi uit het kookboek Simpel

Dé befaamde geroosterde bloemkool van Ottolenghi. Dat is wat ik het eerst gemaakt heb uit mijn nieuwe kookboek SIMPEL van Ottolenghi. ⠀

Ik had al zoveel lof over deze man gehoord, dat dit kookboek al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Én sinds deze week mag ik er uit koken! ⠀

Simpel staat voor:⠀

  • Snel⠀
  • Ingrediënten; niet meer dan 10⠀
  • Maak van te voren⠀
  • Provisiekast⠀
  • Eenvoudig⠀
  • Lui


En ja, simpel is deze bloemkool wel. Simpel om te maken, niet simpel van smaak of uitzicht. Speciaal om een volledige bloemkool, met bladeren erbij, in 1 keer te roosteren. ⠀

Dit receptje maak je met slechts 5 ingrediënten. ⠀

  • Bloemkool
  • Boter⠀
  • Olijfolie⠀
  • Zeezoutvlokken⠀
  • Citroen, voor erbij⠀

Ik werkte nog af met mijn favoriete kruiden van Mill & Mortar. De kruidenmix “Cabbage Karma” is perfect bij deze bloemkool! ⠀

Maar, eerlijk toegegeven, als ik zo door het boek blader, dan ziet niet alles er even snel of eenvoudig uit. Maar dan wel weer weinig ingrediënten of op voorhand te maken. Elk gerecht heeft zo z’n eigenschappen. En sowieso, iedereen zal ook wel z’n eigen mening hebben over ‘simpel’. ⠀
In elk geval heb ik al heel veel receptjes gezien die ik wil uitproberen! ⠀

Interesse in het boek? Je kan het terug onder andere hier terug vinden.

Share: