fbpx

Bananenbrood – bakmix van Bio Today – recept & review

6.3K

Al heel lang stond het op mijn lijstje om eens bananenbrood te bakken. Omdat tijd mij soms ontbreekt en omdat ik onlangs een bakmix voor bananenbrood had gezien, wou ik dit toch eens proberen.

De banenenbrood bakmix van Bio Today is heel gemakkelijk en je maakt er snel je bananenbrood mee. Alhoewel, ‘snel’ is misschien ook niet waar. Het moet namelijk 60 minuten in de oven garen… maar de bereiding op zich is natuurlijk wel niet veel werk.

Je hoeft enkel 3 bananen, 4 eieren, 60 ml melk, 50 gram honing, 80 gram rozijnen en 140ml zonnebloemolie toe te voegen.

bananenbrood mix biotoday ingredi├źnten review

In de bananenbrood mix zelf, zitten allemaal goede, gezonde ingredi├źnten. Dit is ook ├ę├ęn van de redenen waarom ik voor de mix koos in plaats van alles vanaf nul zelf te maken.

De mix bevat: volkoren speltmeel,  lijnzaadmeel, stukjes walnoot, wijnsteenbakpoeder, kaneel en zeezout.

De kwaliteit van de mix lijkt me echt goed en zeker zijn geld waard. De stukken walnoot zijn groot, soms halve noten.┬á Niet zo’n mix dus waarbij je moet zoeken naar dat ene stukje noot ­čśë

De bereiding is heel eenvoudig: je doet de bakmix in een kom, met daarbij alle ingredi├źnten, behalve de banaan, en je roert alles goed om zodat je een mooi beslag krijgt. Daarna plet je de bananen met een vork en voeg je deze ook toe aan het beslag.

Het beslag doe je in een ovenvorm en moet daarna 60 minuten garen op 170 graden.

Dat vond ik wel wat lang en de bovenkant van mijn brood is net niet zwart, maar de binnenkant is goed gaar en niet te droog. Het is ook wel een heel donker brood, misschien daarom dat de bovenkant snel donker kleurt.

bananenbrood

De bananenbrood mix van Bio Today is dus getest en goedgekeurd!

Ik at een sneetje bananenbrood als ontbijt met wat zelfgemaakte confituur, maar je kan het ook gewoon eten als tussendoortje bij de thee.

Deze bananenbroodmix van Bio Today vond ik bij De Notenshop, maar je kan hem ook in sommige supermarkten terug vinden.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle ┬ę Copyright 2022. All rights reserved.
Close