Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en feta kaas – recept

7.4K

Zin in comfort food maar toch ook een gezond receptje? Dan is deze gepofte zoete aardappel iets voor jou. Bovendien weinig werk aan de voorbereiding en afwerking. Terwijl de zoete aardappel in de oven zit, kan je iets anders doen.

Tip! De granaatappelpitjes zorgen voor een frisse toets in dit gerecht en dus zeker een must-do.

5 van 1 beoordeling

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en feta kaas

Gezond en toch comfort food, met een frisse touch door de granaatappelpitjes
porties 4 stuks
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 4 Zoete aardappels
  • 1 klein blik Kikkererwten
  • 100 gram Feta kaas
  • 50 gram Granaatappelpitjes
  • 100 gram Natuuryoghurt
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Limoensap
  • Platte peterselie
  • Peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Was de zoete aardappel grondig en dep ze droog. Prik enkele gaatjes in de zoete aardappel met een vork. 
  • Wrijf ze daarna in met wat zonnebloemolie en wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie. Laat wat ruimte en wikkel dus niet té straks. Zorg dat de folie overal goed gesloten is. 
  • Plaats in de oven voor 50 à 60 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van je zoete aardappel. Ik gebruikte zoete aardappels van ongeveer 250 gram per stuk en ze zaten een uurtje in de oven.
  • Meng intussen de kikkererwten met 1 theelepel paprikapoeder.
  • Laat de feta uitlekken en verkruimel.
  • Maak alvast het yoghurt sausje. Meng hiervoor de natuuryoghurt met 1 theelepel paprikapoeder, zwarte peper en 2 theelepels limoensap.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven als deze gaar is.
  • Haal ze uit de aluminiumfolie en snij elke zoetedaardappel langs de lange kant doormidden. Snij ze niet helemaal open, zodat beide helften nog aan elkaar hangen.
  • Vul daarna op met de kikkererwten en feta; kruid af met peper en zout en zet nog een 10 tal minuutjes in de oven.
  • Werk nadien af met de granaatappelpitjes en de platte peterselie.
Gerecht: Hoofdgerechten
Zoekwoord: Comfort food

Maak je deze gepofte zoete aardappel ook eens?

social shareTag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close