Luchtige yoghurt appelcake

10.1K

Een iets gezondere versie van appelcake, dat is deze yoghurt cake met appel. Een heerlijk tussendoortje.
Je maakt ongeveer 15 plakjes cake uit deze appelcake. Maar je kan de cake gerust ook invriezen. Handig als je dan al plakjes kan snijden, zo kan je de hoeveelheid uit de diepvries halen die je op dat moment wenst.

Waarom yoghurt gebruiken in cake?

Yoghurt voegt vocht toe aan de cake, waardoor het deeg minder droog wordt. Zo bekom je een zachtere, malsere structuur van de cake. De zuurgraad van yoghurt helpt ook bij het activeren van het bakpoeder, waardoor de cake licht en luchtig wordt.

Als het kan verminder ik graag de hoeveelheid vet en/of suiker in een recept. Door de toevoeging van yoghurt heb je een gezonder alternatief voor boter of olie. Er wordt in dit recept wel nog olie gebruikt, maar in mindere hoeveelheid.

De cake is dus frisser, luchtiger en minder vet dan een standaard appelcake.

Overtuigd? Probeer dan dit recept voor een lekkere yoghurtcake met appel

4.4 van 8 beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Lichte Yoghurtcake met Appel

Een perfect tussendoortje, eenvoudig om te maken.
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 40 minutes

Ingrediënten

  • 2 potjes Inex halfvolle natuuryoghurt 250 gram in totaal
  • 150 gr suiker of suikervervanger
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 appels
  • 1 tl anille extract
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • snuifje zout

Instructies

  • Schil de appels, snijd 2,5 appels in kleine stukjes, en houd een halve appel over om halve maantjes van te snijden voor bovenop de cake.
  • Klop de eieren op samen met de suiker tot een luchtig beslag.
  • Voeg de yoghurt, vanille extract, en zonnebloemolie toe, en meng goed.
  • Zeef de bloem en voeg het toe aan het mengsel, samen met het bakpoeder en een snufje zout.
  • Meng kort en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Voeg de stukjes appel toe, meng en stort het beslag in de cakevorm.
  • Als je een siliconen vorm gebruikt, is invetten niet nodig. Gebruik je een andere vorm, vet dan goed in met boter en bestrooi met bloem.
  • Leg bovenop het deeg de halve maantjes van appel.
  • Bak gedurende 40 minuten op 170 graden. Prik even in de cake om te kijken of hij gaar is.
  • Werk eventueel af met wat bloemsuiker wanneer de cake is afgekoeld.
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Appel, Cake, Dessert

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze yoghurt appelcake?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Join the Conversation

  1. 4 stars
    Zeer lekkere, luchtige cake. Valt hier bij iedereen in de smaak. Een receptje om bij te houden 😋🙂

  2. Vancoillie says:

    5 stars
    heel lekker voor herhaling vatbaar 😋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close