fbpx

Zalm uit de oven met groenten

2.3K
Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Zalm met groenten uit de oven

Makkelijk recept uit de oven, weinig afwas
Bekijk ook de tips onderaan en het artikel mealprep met zalm om dit recept samen te maken met 2 andere recepten en maak drie in één.
porties 0

Ingrediënten

  • 2 stukken zalm
  • 400 gram zoete aardappel
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl zaa’tar
  • zout
  • citroen
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes (of koop reeds gesneden zoete aardappel)
  • Beleg een bakplaat met bakpapier, voeg de zoete aardappel toe met 1 eetlepel olijfolie en het paprikapoeder.
  • Bak 15 minuten in de oven
  • Snijd de dikke stukken aspergebroccoli overlangs door. Doe ze in een kom en voeg de olijfolie toe. Wrijf de uiteinden van de aspergebroccoli goed met olijfolie, anders kunnen ze verbranden.
  • Snijd de zoete puntpaprika in stukjes.
  • Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en voeg de zalm en de overige groenten toe. Bak nog 10 à 12 minuten.

Notities

Dit recept maakt deel uit van een mealprep. Gebruik 1 stuk zalm om zalmsalade te maken. Gebruik een deel van de groenten voor een extra vegetarisch gerecht.
Dit recept is voor één persoon indien het deel uitmaakt van de mealprep, maar je kan zeker extra groenten of een extra stuk zalm toevoegen. Als je dit als alleenstaand recept maakt dan is dit zeker voldoende voor 2 personen.
Gerecht: Hoofdgerechten
Zoekwoord: Groenten, ovengerecht, vis, zalm

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze zalm met ovengroenten?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close