Dit receptje is geen gezond recept zoals de anderen hier op deze website, maar het is wel lekker, en af en toe zondigen mag wel eens uiteraard 😉
Hoewel er geen suiker werd aan toegevoegd, zorgt de bladerdeeg van de appelflap dat het niet zo gezond is.
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 2 middelgrote appels (liefst zoete appels)
- 1 eetlepel rozijntjes
- scheutje water
- eigeel
- amandelschilfers
Benodigdheden
- Een appelflap vorm – ik gebruik de “crousti party van Tupperware”
- Borsteltje om de appelflap in te smeren met eigeel
Recept voor de appelflappen
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak appelmoes door de appels te schillen, in kleine stukjes te snijden en op het vuur te zetten met een scheutje water. Voeg de rozijntjes toe aan de appelmoes.
Druk intussen vormen uit met de crousti party – je kan 5 rondes uitduwen uit 1 vel bladerdeeg. Als je dit niet hebt, kan je ook zelf rondjes snijden.
Zet een potje klaar met wat water en een potje met eigeel.
Als de appelmoes klaar is, kan je een velletje bladerdeeg in de crousti party leggen en de buitenkant instrijken met wat water. Voeg daarna 25ml appelmoes toe en duw de crousti party dicht en houd 5 seconden aan. Heb je dit apparaatje niet, dan kan je de bladerdeeg ook dicht drukken met een vork, langs de randen van het deeg.
Smeer de appelflappen in met het eigeel en werk af met amandelschilfers.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Smakelijk!