Glutenvrije en eenvoudige appeltaart – recept

Glutenvrij, zalig lekker en poepsimpel. Zo kan je dit taartje het best omschrijven. Gemaakt om niet te mislukken!

Wat heb je nodig voor deze glutenvrije appeltaart?

Voor de bodem & crumble

  • 160 gram glutenvrije patisseriebloem van Chambelland
  • 55 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 130 gram koude boter
  • snuifje zout

Voor de vulling

  • 3 kleine appels
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel

Ik gebruikte een taartvorm van ongeveer 20cm diameter.

glutenvrije en eenvoudige appeltaart

Hoe maak je de glutenvrije appeltaart?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed met je handen tot je een stevige bol hebt. Kneed even goed door, zodat alles zeker één mooi geheel vormt.
  3. Vet je bakvorm in met boter.
  4. Neem nu 2/3e van het deeg en verdeel over de bakvorm, zowel over de bodem als tegen de randen. Druk goed aan en verdeel evenredig.
  5. Schil de appels, snij in kleine stukjes en doe er de suiker en kaneel bij. Meng goed.
  6. Stort nu de vulling in de taartvorm. Het overige deeg mag je nu verkruimelen over de appeltjes.
  7. Bak je taart ongeveer 35 minuten.

Lekker om te eten als de taart nog een klein beetje lauw is én nog beter met een bolletje vanille-ijs 😉


Maak je de glutenvrije appeltaart ook eens? Tag mij gerust op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Origineel recept van Rutger Bakt

Share: