Pizza Prosciutto met groente bodem – recept

Sinds wij zelf regelmatig een gezondere pizza maken, gaan wij eigenlijk nog zelden of nooit pizza halen. Ik moet bekennen, deze home made pizza staat hier bijna wekelijks op het menu. Het is super makkelijk en snel klaar. En je kan eigenlijk zelf kiezen met wat je de pizza belegd.

De favoriet hier thuis? Prosciutto met tomaat en mozzarella.

Wat heb je nodig?

Voor 1 pizza:

  • 1 pizza groente bodem van Magioni – ik koos de bloemkoolbodem, maar dit kan je kiezen naar smaak.
  • 1 klein pakje prosciutto (ongeveer 80 gram)
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • Een 5-tal zoete kerstomaatjes
  • Geraspte mozzarella
  • Een klein handje rucolasalade
  • Provençaalse kruiden
  • Zwarte peper
pizza Prosciutto groente bodem

Hoe maak je de pizza Prosciutto?

Verwarm de oven voor op 220°C. Neem een rooster voor in de oven en beleg met bakpapier. Leg daarop de groente bodem en bak een 3-tal minuuten.

Zet intussen een kookpot op het vuur en doe hierin de tomatenblokjes samen met een halve theelepel Provençaalse kruiden en wat zwarte peper. Laat een 10-tal minuutjes pruttelen, roer regelmatig. Gebruik geen deksel, zodat het overtollige vocht weg kan.

Trek de prosciutto in reepjes (verwijder eventueel wat overtollig vet) en halveer de tomaatjes.

Als de groente bodem uit de oven is en de saus is klaar, smeer dan de bodem in met de tomatensaus. Beleg daarna met de prosciutto en de gehalveerde tomaatjes. Leg de open zijde van de tomaatjes naar boven. Bestrooi daarna met wat geraspte mozzarella en doe er nog wat Provençaalse kruiden over.

Bak nog zo’n 8 à 10 minuutjes in de oven.

Werk daarna af met wat rucolasalade. Smakelijk!


Maak je deze pizza ook eens? Tag mij gerust op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: