Petit-beurretaart (zonder koffie) – recept

OK, geen gezond recept deze keer, maar wel super lekker. En, nostalgie ten top, deze petit-beurretaart. Ik heb ze tal van keren gemaakt als kind, samen met m’n meme, maar ook heel vaak met m’n mama.

Het was nu echt jaren geleden dat ik deze nog eens maakte, dan smaakt dit nog zo lekker. Ik haalde het receptenboekje van meme uit de kast om haar recept van crème au beurre te maken en ging aan de slag.

petit-beurre-taart recept
Taartschaal Binkies.be

Wat heb je nodig voor deze Petit-beurretaart?

  • 1 pak Petit-beurre koekjes
  • 250 gram boter
  • 200 gram bloemsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 groot ei
  • Melk
  • Hagelslag

Recept Petit-beurretaart

Maak eerst de crème au beurre of botercrème. Zorg dat je de boter op voorhand op kamertemperatuur laat komen. Meng de boter met de bloemsuiker en de vanillesuiker. Dit gaat het makkelijkste met een keukenrobot. Als je een homogene massa hebt, voeg dan de eierdooier toe en meng opnieuw. Het eiwit klop je op tot een stevige massa en voeg je daarna toe aan de botercrème. Meng goed tot alles een mooi geheel is.

Neem nu een bord of schotel en leg hierop 1 laag droge koekjes. Zo start je met een vaste basis en krokant koekje voor de bodem van je taart. Je kiest zelf hoeveel koekjes je in de rij legt, bijvoorbeeld 2×3 koekjes.

Smeer daarna een laagje botercrème op de koekjes. Dit gaat voor de eerste laag wat moeilijk omdat de koekjes los liggen, maar nadien gaat het makkelijker. Een wat prutswerk dus 😉

Dompel daarna telkens een koekje onder in koude melk en bouw zo laagjes. Doe dit koekje per koekje en slechts heel kort. Anders gaan de koekjes snel breken. Als je de volledige laag gebouwd hebt, smeer je opnieuw een laagje botercrème op de koekjes. Maak zoveel laagjes als je maar wilt en rond af met een laag botercrème bovenaan de koekjes en aan de zijkant van de taart.

Bestrooi daarna met hagelslag naar wens.

Laat de taart even opstijven in de koelkast. Smakelijk!


Maak je de petit-beurretaart ook eens? Tag mij gerust op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: