De dagen zijn korter, het is nat en koud, dus we maken het graag gezellig in huis. Kaarsjes en een warm soepje zijn in deze periode van het jaar onmisbaar.
Ik maakte voor jullie dit bloemkoolsoepje met de plantaardige room Inex Haver Cuisine. Heerlijk zacht van smaak met een licht romige toets.
🥣 Dit soepje is perfect voor op de feesttafel – als hapje of voorgerechtje 🎊
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Bloemkoolsoep met spekjes
Feestelijke bloemkoolsoep, als voorgerecht of in kleine glaasjes bij de aperitief
Benodigdheden
Ingrediënten
- 400 g bloemkoolroosjes
- 200 ml Inex Haver Cuisine
- 1 el kipbouillon poeder
- peper
- 100 g spekblokjes
- peterselie fijngehakt
Instructies
- Kook de bloemkoolroosjes, hou wat vocht van de bloemkool aan de kant.
- Doe bloemkool in de blender samen met een eetlepel kipbouillon poeder.
- Voeg 1 pollepel vocht toe en 200ml Inex Haver Cuisine
- Mix alles in de blender
- Bak de spekblokjes krokant en laat ze even uitlekken.
- Verdeel de soep over kleine kommetjes en verdeel er de spekjes over. Werk af met de peterselie en serveer.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze bloemkoolsoep?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.