Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Quinoa met ovengroenten
Bekijk ook de tips onderaan en het artikel mealprep met zalm om dit recept samen te maken met 2 andere recepten en maak drie in één.
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 200 gram zoete aardappel
- 200 gram aspergebroccoli
- 1 zoete puntpaprika
- 2 tl paprikapoeder
- zout
- citroen
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook de quinoa volgens de verpakking
- Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes (of koop reeds gesneden zoete aardappel)
- Beleg een bakplaat met bakpapier, voeg de zoete aardappel toe met 1 eetlepel olijfolie en het paprikapoeder.
- Bak 15 minuten in de oven
- Snijd de dikke stukken aspergebroccoli overlangs door. Doe ze in een kom en voeg de olijfolie toe. Wrijf de uiteinden van de aspergebroccoli goed met olijfolie, anders kunnen ze verbranden.
- Snijd de zoete puntpaprika in stukjes.
- Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en voeg de aspergebrocolli en zoete puntpaprika toe. Bak nog 10 à 12 minuten.
Notities
Dit recept is voor twee personen als los staand recept. Voor één persoon indien het deel uitmaakt van de mealprep met zalm, maar je kan zeker extra groenten of een extra quinoa toevoegen als je de mealprep ook voor 2 personen wil maken.