De rabarber in de tuin groeit enorm, het is nu echt het rabarber seizoen, dus hoog tijd voor een rabarber receptje.
Ik maakte een super eenvoudige rabarber-aardbei taart met kruimeldeeg. Ik gebruikte een kleine vorm, voor 4 personen. Hierdoor had ik teveel met één vel kruimeldeeg. De rest gebruikte ik als decoratie op de taart.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Makkelijke rabarber-aardbei taart
Snelle en makkelijke rabarber-aarbei taart met kruimeldeeg
Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- 130 gram rabarber in stukjes
- 130 gram aardbeien in stukjes
- 30 gram zusto of suiker
- 15 gram bloem
- 3 el amandelmeel
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Meng de rabarber, aardbei, bloem, zusto en 2 eetlepels van het amandelmeel.
- Leg de kruimeldeeg in je vorm en duw goed aan. Knip het teveel aan deeg weg en hou opzij voor de afwerking.
- Strooi het overige amandelmeel over de bodem van je taart.
- Voeg daarna het mengels toe.
- (Optioneel) Duw enkele figuurtjes uit de restjes van je kruimeldeeg en leg deze op je taart.
- Bak 30 minuten op 180 graden.
Maak je deze snelle en makkelijke rabarber-aardbei taart ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.