Snelle en makkelijke rabarber-aardbei taart – recept

176

De rabarber in de tuin groeit enorm, het is nu echt het rabarber seizoen, dus hoog tijd voor een rabarber receptje.

Ik maakte een super eenvoudige rabarber-aardbei taart met kruimeldeeg. Ik gebruikte een kleine vorm, voor 4 personen. Hierdoor had ik teveel met één vel kruimeldeeg. De rest gebruikte ik als decoratie op de taart.

Makkelijke rabarber-aardbei taart

Snelle en makkelijke rabarber-aarbei taart met kruimeldeeg
porties 4 personen
Bereidingstijd 10 mins
Kooktijd 30 mins

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 130 gram rabarber in stukjes
  • 130 gram aardbeien in stukjes
  • 30 gram zusto of suiker
  • 15 gram bloem
  • 3 el amandelmeel

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Meng de rabarber, aardbei, bloem, zusto en 2 eetlepels van het amandelmeel.
    meng aarbei, rabaarber
  • Leg de kruimeldeeg in je vorm en duw goed aan. Knip het teveel aan deeg weg en hou opzij voor de afwerking.
  • Strooi het overige amandelmeel over de bodem van je taart.
  • Voeg daarna het mengels toe.
  • (Optioneel) Duw enkele figuurtjes uit de restjes van je kruimeldeeg en leg deze op je taart.
    aardbei rabarber taart kruimeldeeg
  • Bak 30 minuten op 180 graden.
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Fruit, Taart

Maak je deze snelle en makkelijke rabarber-aardbei taart ook eens?

social shareTag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close