Snelle en makkelijke rabarber-aardbei taart – recept

604

De rabarber in de tuin groeit enorm, het is nu echt het rabarber seizoen, dus hoog tijd voor een rabarber receptje.

Ik maakte een super eenvoudige rabarber-aardbei taart met kruimeldeeg. Ik gebruikte een kleine vorm, voor 4 personen. Hierdoor had ik teveel met één vel kruimeldeeg. De rest gebruikte ik als decoratie op de taart.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Makkelijke rabarber-aardbei taart

Snelle en makkelijke rabarber-aarbei taart met kruimeldeeg
porties 4 personen
Bereidingstijd 10 mins
Kooktijd 30 mins

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 130 gram rabarber in stukjes
  • 130 gram aardbeien in stukjes
  • 30 gram zusto of suiker
  • 15 gram bloem
  • 3 el amandelmeel

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Meng de rabarber, aardbei, bloem, zusto en 2 eetlepels van het amandelmeel.
    meng aarbei, rabaarber
  • Leg de kruimeldeeg in je vorm en duw goed aan. Knip het teveel aan deeg weg en hou opzij voor de afwerking.
  • Strooi het overige amandelmeel over de bodem van je taart.
  • Voeg daarna het mengels toe.
  • (Optioneel) Duw enkele figuurtjes uit de restjes van je kruimeldeeg en leg deze op je taart.
    aardbei rabarber taart kruimeldeeg
  • Bak 30 minuten op 180 graden.
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Fruit, Taart

Maak je deze snelle en makkelijke rabarber-aardbei taart ook eens?

social shareTag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close