Zelf ijs maken is lang niet zo complex als het soms lijkt – en het beste van alles is dat je zelfs zonder een ijsmachine kunt genieten van heerlijk ambachtelijke ijs. Met slechts enkele minuten werk maak je dit heerlijke ijs waarvan je je afvraagt waarom je het niet eerder hebt gedaan.
Speculoosijs
Voor deze versie koos ik voor speculoos, maar je kan zeker variëren met verschillende smaken. Voeg bvb eens stukjes chocolade toe, een vleugje vanille, gebroken Oreo koekjes, … welke smaak je maar wilt!
Met slechts 3 ingrediënten maak je lekker romig speculoosijs.
Recept speculoosijs

Vond je het lekker?
Speculoosijs zonder ijsmachine
Benodigdheden
Ingrediënten
- 200 ml gecondenseerde melk
- 300 ml volle room
- 50 gram speculoos koekjes + een tweetal koekjes als topping
Instructies
- Klop de room op tot slagroom.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix tot je een stevig mengsel krijgt.
- Maal de speculoos koekjes volledig fijn (met een blender of gebruik een deegrol om ze plat te kloppen) en meng daarna onder het slagroommengsel. Roer er voorzichtig onder.
- Giet je mengsel in platte schaal en plaats minimaal 6 uur in de diepvries.
Video
Notities
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Heeeerlijk ijs en dat het zo easy en snel klaar te maken is, maakt het nóg lekkerder! Dit is zeker en vast een blijvertje. Bedankt voor het recept Tine!
Bedankt Joke, zo leuk om te lezen!
Heb even een vraagje, gebruik je in dit ijsrecept gesuikerde gecondenseerde melk of maakt de speculoos het ijs zoet genoeg?
Het is inderdaad gesuikerde gecondenseerde melk.