Speculoosijs zonder ijsmachine

2.3K

Zelf ijs maken is lang niet zo complex als het soms lijkt – en het beste van alles is dat je zelfs zonder een ijsmachine kunt genieten van heerlijk ambachtelijke ijs. Met slechts enkele minuten werk maak je dit heerlijke ijs waarvan je je afvraagt waarom je het niet eerder hebt gedaan.

Speculoosijs

Voor deze versie koos ik voor speculoos, maar je kan zeker variëren met verschillende smaken. Voeg bvb eens stukjes chocolade toe, een vleugje vanille, gebroken Oreo koekjes, … welke smaak je maar wilt!

Met slechts 3 ingrediënten maak je lekker ambachtelijk ijs.

5 van 1 beoordeling

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Speculoosijs zonder ijsmachine

Kooktijd 10 minutes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 300 ml volle room
  • 50 gram speculoos koekjes + een tweetal koekjes als topping

Instructies

  • Klop de room op tot slagroom.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en mix tot je een stevig mengsel krijgt.
  • Maal de speculoos koekjes volledig fijn (met een blender of gebruik een deegrol om ze plat te kloppen) en meng daarna onder het slagroommengsel. Roer er voorzichtig onder.
  • Giet je mengsel in platte schaal en plaats minimaal 6 uur in de diepvries.

Notities

Tijd om te smullen? Laat het ijs een paar minuutjes uit staan om goed te kunnen scheppen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close