Zin in een fris en gezond tussendoortje? Deze frozen yoghurt bark is een ideaal tussendoortje voor de warme zomermaanden.
Jullie weten vast wel al dat ik fan ben van de suikervervanger Pure Via patisserie. Ik gebruikte voor dit recept een andere variant van Pure Via, namelijk de kristalkorrel. Naast bakken kan je deze ook gebruiken om drankjes of yoghurt te zoeten.
0 kcal, dezelfde textuur als suiker en makkelijk te gebruiken. Voor 1 lepel suiker gebruik je 0,5 lepel kristalkorrel.
Dankzij de suikervervanger Pure Via is deze yoghurt bark lekker zoet.
Vond je het lekker?
Frozen yoghurt bark met fruit
Ingrediënten
- 400 gram volle platte kaas – het is belangrijk om een volle variant te kiezen anders krijg je veel kristallen na het invriezen.
- 1 el Pure Via kristalkorrel
- Fruit naar keuze in dit recept: frambozen, blauwe bessen, goji bessen, papaya
Instructies
- Neem een platte schaal en bedek met bakpapier.
- Meng de platte kaas met de kristalkorrel. Strijk uit over de schaal, ongeveer 1 cm dik.
- Beleg met het fruit en vries in voor ongeveer 2 uur.
- Breek of snijd in stukken en bewaar nadien in een afgesloten doos in de diepvries. Hou het bakpapier tussen de verschillende lagen als je de stukken stapelt.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten deze frozen yoghurt bark?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Purevia