Vegetarische pasta met pompoensaus – recept

Dit receptje kwam tot stand toen ik eigenlijk bijna niets meer van verse ingrediënten in huis had. De ingrediënten komen grotendeels uit de diepvries. Handig om dit altijd in huis te hebben. Dan kan je dit snelle receptje steeds op tafel toveren bij weinig tijd en/of weinig inspiratie.

Het receptje is klaar in zo’n 15 minuutjes.

Wat heb je nodig voor deze vegetarische pasta?

  • 160 gram volkoren pasta
  • 200 gram pompoenblokjes uit de diepvries
  • Vegetarische balletjes (ik nam er 3 per persoon)
  • 200 gram champignons
  • Melk
  • Kurkuma
  • Zwarte peper
  • Olijfolie
  • Optioneel: parmezaanse kaas

Aan de slag!

  1. Zet een kom water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de pasta gaar volgens de duurtijd van de verpakking.
  2. Bak de vegetarische balletjes tot ze mooi bruin zijn. Doe wat olijfolie in een pannetje en zet ze op een middenhoog vuur. Draai de balletjes regelmatig om.
  3. In een wokpan bak je intussen de champignons met wat olijfolie.
  4. Doe de pompoenblokjes in een geschikte pot voor de microgolfoven en laat zo’n 4 minuutjes garen.
  5. Doe de pompoenblokjes daarna in de blender samen met een halve theelepel kurkuma en wat zwarte peper, samen met een goeie scheut melk. Blend voor ongeveer 1 minuutje. Je kan nog wat extra melk toevoegen volgens de dikte van de saus. Dit doe ik een beetje op gevoel.
  6. Voeg daarna de saus bij de champignons.
  7. Giet de pasta af en voeg bij de saus, voeg ook de balletjes toe en meng goed.
  8. Serveer met wat basilicum en eventueel wat parmezaanse kaas.

Smakelijk!


Maak je deze vegetarische pasta met pompoensaus ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: