Eenvoudige lunch: wrap met zalm, appel en venkel – recept

Soms moet het snel gaan om iets klaar te maken. Even in de frigo kijken en wat restjes bij elkaar rapen gebeurt hier vaak. Deze week kwam ik tot een heel lekkere combinatie: een volkoren wrap met gerookte zalm, licht zure appel en venkel. Deze wou ik graag eens met jullie delen.

Ingrediënten:

  • 1 volkoren wrap
  • enkele plakjes gerookte zalm
  • een halve licht zure appel bijvoorbeeld granny smith
  • halve venkel
  • zelfgemaakte smeerkaas

* Voor de smeerkaas kan je wat ricotta of een vaste Griekse yoghurt gebruiken, die kan je afkruiden met verse kruiden en zwarte peper.

Bereiding

Beleg de wrap met wat de smeerkaas. Leg hier bovenop enkele plakjes zalm, zodat de wrap zo goed als volledig bedekt is.

Snij de appel in kleine reepjes of blokjes. Verwijder het harde gedeelte uit de venkel en snij ook deze in kleine reepjes of blokjes.

Leg deze bovenop de zalm en rol de wrap op.

Als je een grote eter bent, kan je hier eventueel nog een salade bij eten of met een tasje soep.

Smakelijk!

 

DrDetoxBox
Share: