Inspiratie en motivatie op de Nooit Meer Diëten dag

4.2K

Vol spanning en zelfs met een beetje stress vertrok ik als een kind die op schoolreis mag naar de Nooit Meer Diëten dag in Oostende.

Ik zou er voor de eerste keer Sandra ontmoeten. Toch wel een beetje spannend want Sandra is mijn grote voorbeeld. Dankzij Sandra is mijn levensstijl volledig veranderd en eet ik nu gezond, heb ik meer energie en voel ik me beter!

Toen we arriveerden in de zaal stond ze al direct voor onze neus. Een heel spontane dame, die graag tijd maakte voor een foto, ook al moest ze weg voor een pers momentje. Ook dochter Anna was er bij en is net als haar mama een mooie jonge dame. We werden dus direct heel leuk verwelkomt.

Omdat het oog ook wat wilt, was het ook leuk om Sean Dhont tegen te komen 😉

nooit meer dieten sean dhonth

Foodmarkt

Op de Foodmarkt stonden heel wat leuke standjes met allerlei gezonde producten, kookdemo’s en proevertjes zoals granola’s, superfoods, gezonde koekjes, …  Ik was wel benieuwd om een paar nieuwe producten te leren kennen en dat is ook gelukt! Enkele van mijn toppers:

Matcha

Iets waar ik erg naar uitkeek was het proeven van Matcha. Ik had al vaak gehoord dat mensen het niet lekker vinden en dat ze ook niet gewoon kunnen worden aan de smaak. Omdat het ook best wel duur is, wou ik het ook niet zomaar kopen om daarna in de kast te laten staan. Jess en Nadia van Thee met een verhaal waren aanwezig met diverse thee’s en uiteraard de Matcha. We mochten allemaal proeven en dat viel meteen goed mee. Super lekker vind ik het niet, maar het is zeker niet slecht. Laat ik het dan toch maar eens proberen. Mijn potje Matcha staat hier te blinken en vanaf morgen gaan we dat zelf eens proberen maken! Lees hier meer over Matcha.

matcha thee met een verhaal

Berloumi

Al veel van gehoord maar nog nooit geproefd. Berloumi is een kaas die je kan grillen. Ik was blij te zien dat ze aanwezig waren en dat er ook kon geproefd worden. De Berloumi kaas viel bij mij meteen in de smaak. Het proefde een beetje zoals een croque ;-). Ik moest niet lang twijfelen en nam snel een pakje mee naar huis. Meer info over Berloumi kan je hier vinden: www.berloumi.be

berloumi kaas

Gezondigen met D*Drinks

Ik vind het altijd wel fijn om een gezonde bar in huis te hebben, voor als er eens een hongertje komt en ik verder niet veel in huis heb om een gezond tussendoortje te maken.

Bij D*Drinks vond je verschillende gezonde bars, maar bijvoorbeeld ook popcorn. Mijn favoriet was de bar met kokos!

ddrinks gezondigen

Lunch & high tea

nooit meer diëten restaurant Sandra Bekkari lunch

Bij het kopen van een ticket voor de Nooit Meer Diëten Dagen kon je ook kiezen om te reserveren voor de lunch & high tea. Zeker geen spijt hiervan. Alles was mooi georganiseerd. Geen lange wachttijden, alles ging vlot en het was rustig om te eten.

We kregen een soepje, salade quinoa caprese, een zalm spies met kruidenkorst en groenten en als dessert een granolabar. Het recept met de zalm komt uiteraard uit één van de boeken maar die had ik nog nooit gemaakt. Leuk dus om eens uit te proberen. Zeker een recept die hier binnenkort op het menu komt!

In de namiddag konden we ook genieten van de high tea. Heel fijn was dat er allemaal kleine proevertjes voorzien waren. Zo kon ik opnieuw enkele zaken uittesten die ik zelf nog niet gemaakt had. Ik keek erg uit naar de brownie, maar die was voor mij persoonlijk niet echt in de smaak gevallen. De broodpudding daarentegen was echt een topper! Deze staat in NMD4, dus zeker eens uitproberen!

Lichaamsanalyses

In een aparte ruimte werd een zaal ingericht waar heel wat SANA coaches zich bevonden. We werden vriendelijk ontvangen door Elise Vanholme (SANA Coach regio Kortrijk), er werd een gratis lichaamsanalyse gedaan en we kregen meer uitleg over de analyse.

Altijd eens interessant om te zien. En blij met het resultaat, met een metabolische leeftijd die lager ligt dan mijn echte leeftijd. Niet zo slecht bezig 😉

Lezingen en boekvoorstelling

Er waren lezingen van o.a. Herman Konings en ook de boekvoorstelling van Sandra. Al had ik wel iets meer verwacht, zoals bijvoorbeeld een lezing van Sandra zelf. Dat zal voor een andere keer zijn.

boekvoorstelling sandra bekkari

Workshop

Er waren de hele dag door verschillende workshops. We deden er slechts eentje van (er is zoveel te doen de hele dag) en die was zeker interessant. Deze workshop ging over planning en hoe belangrijk het is om een goede planning te maken. Een enthousiaste SANA coach vertelde ons hoe we dit het best kunnen aanpakken.

workshop planning organisatie

Een paar tips:

  • Plan tijdens het weekend
  • Kies een vast moment om jouw planning te maken
  • Houdt rekening met hobbies, kinderen of partner
  • Gebruik een vast schema. Las bijvoorbeeld een veggie of visdag in
  • Laat ruimte voor onvoorziene omstandigheden

Terug vol energie & motivatie

Na een hele dag met positieve vibes, lekker en gezond eten, luisteren naar deskundigen, … heb ik weer een nieuwe energie gevonden om er terug vol motivatie aan te beginnen. En met het nieuwe boek “Nooit Meer Diëten Deel 4” zal dat zeker lukken!

Iedereen die nog twijfelt om te gaan, morgen (zondag 6/01) is er nog een dag. En hopelijk mogen wij gewoon volgend jaar terug gaan!

Alvast een pluim voor de organisatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close