Een gezond alternatief voor een klassieke pizza bodem? Dan kan je deze broccoli pizza bodem maken. Een koolhydraatarme pizza vol smaak.
Je kan de pizza bodem beleggen naar keuze, maar deze is mijn top favoriet.
Broccoli rijst of gemalen broccoli
Voor deze pizzabodem gebruik je gemalen broccoli, die je in de winkel ook wel vind onder “broccoli rijst” en wat dus op zich gewoon gemalen broccoli is. Voor het gemak koop ik op een zakje broccolirijst, maar je kan uiteraard ook een volledige broccoli kopen en zelf malen met behulp van een food processor of blender.
Vond je het lekker?
Pizza met broccoli bodem, tomaat & prosciutto
Ingrediënten
- 400 gram gemalen broccoli ook wel gekend als broccoli rijst
- 100 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 1/4 tl tomaat basilicum zout verkrijgbaar van "The man with the pan" of gebruik een alternatief kruidenzout.
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 1 tl citroentijm
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pakje prosciutto
- Geraspte kaas optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom de gemalen broccoli, amandelmeel, eieren, tomaat basilicum zout, Provençaalse kruiden en citroentijm. Roer tot alles goed gemengd is.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het mengsel erop. Maak er een pizza bodem van rond of gewoon rechthoekig, ongeveer 1 cm dik.
- Bak de bodem in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot hij goudbruin is.
- Haal de bodem uit de oven en doe de tomatenblokjes eroverheen. Beleg met de prosciutto en voeg nog wat extra Provençaalse kruiden toe. Optioneel kan je nog wat geraspte kaas toevoegen als afwerking.
- Bak de pizza nogmaals in de oven gedurende 10 minuten.
- Eet smakelijk!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram