Één van m’n all-time favoriete healthy snacks zijn deze bounty ballen van Uit Pauline’s Keuken! Ik maak er ook vaak een dubbele portie van en steek deze dan (zonder chocolade) in de diepvries. Als ik er zin in heb, kan ik snel een gezond tussendoortje maken door enkel nog even door de chocolade te halen. Super lekker! En, dit recept bevat slechts 3 ingrediënten = dubbel win!
Wat heb je nodig om deze gezonde bounty ballen te maken?
- 4 medjoul dadels
- 125 gram geraspte kokos
- 150 gram chocolade
In het originele recept wordt 200 gram chocolade gebruikt maar ik heb er altijd veel te veel over en dat vind ik zonde. Dus ik gebruik er iets minder. Kijk even wat voor jou het beste werkt.
Ik smelt mijn chocolade in een heel klein potje dus kan ik makkelijk mijn balletjes erdoor halen.
Hoe maak je de bounty ballen?
Laat de dadels een 3-tal uurtjes weken in lauw water.
Pureer ze nadien met een staafmixer (vergeet de pit niet uit te halen) samen met een 3-4 lepels van het weekvocht.
Doe de kokos erbij, kneed goed en maak balletjes.
Laat opstijven in de koelkast gedurende een uurtje of zet even in de diepvries. Haal ze nadien door de chocolade en laat opnieuw opstijven.
Klaar! Geniet er van. Met mate 😉