Bloedsinaasappel uit de oven

806

Dit gerecht is zomer op je bord! ☀️

Je kan het eten als ontbijt, of gewoon als tussendoortje. 

At jij al eens warme (bloed)sinaasappel? Ik niet! Ik vond de eerste gedachte zelfs vreemd, maar zo vreemd dat ik het eigenlijk gewoon wou proberen. En hoe lekker was dat!

Wat heb je nodig?

  • 2 bloedsinaasappels
  • 2 theelepels bruine suiker
  • Een klein handje hazelnoten, in stukjes gehakt
  • Enkele frambozen 
  • 200 gram Griekse yoghurt – optioneel

Aan de slag met de bloedsinaasappels

Snijd de bloedsinaasappels doormidden. Ga met een scherp mes langs de randjes zodat het vruchtvlees los komt van de schil. Snij eventueel ook de partjes los. Zo kan je straks makkelijker de sinaasappel uitlepelen.

Leg de bloedsinaasappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Als ze niet goed blijven liggen, kan je een klein stukje van het onderste afsnijden zodat de schil mooi plat is.

Bestrooi elke helft met een halve theelepel suiker.
Bak 15 minuten in de oven op 180 graden.

Werk af met gehakte hazelnoten, frambozen en serveer met de yoghurt.

Smakelijk!

Dit recept kwam tot stand via een samenwerking met Aldi. Alle ingrediënten komen kocht ik bij Aldi.


Maak je deze bloedsinaasappel uit ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close