Vegan Mexicaanse burrito – recept

1.4K

Het is Veganuary, een goede maand om nog eens een plantaardig recept te delen met jullie.

De Mexicaanse burrito

De Mexicaanse burrito is een populaire maaltijd die bestaat uit een grote, warme tortilla gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten, meestal met vlees – maar ik maak in deze blogpost een vegan versie.
De oorsprong van de burrito gaat terug naar Mexico, maar deze heerlijkheid is tegenwoordig over de hele wereld te vinden.

Mexicaanse kruidenmix

In dit recept gebruik ik een voorgemaakte Mexicaanse kruidenmix. Wil je echter zelf je kruidenmix samenstellen, dat kan!

Een Mexicaanse kruidenmix kan bestaan uit een combinatie van de volgende kruiden:

  • Paprika poeder: geeft de mix een milde, zoete smaak en een prachtige rode kleur.
  • Cumin poeder: geeft de mix een aardse en pittige smaak.
  • knoflook poeder: geeft de mix een knoflook smaak
  • Oregano: geeft de mix een kruidige smaak en aroma.
  • Chili poeder: geeft de mix een zoete, milde of pittige smaak, afhankelijk van de soort chili poeder dat wordt gebruikt.
  • Zout: brengt smaken samen

Afhankelijk van persoonlijke smaak kan je hier nog meer kruiden aan toevoegen zoals, komijn, koriander, ui poeder,..

Varieer naar eigen smaak!

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Vegan Burrito

Mexicaanse Burrito met plantaardig bio gehakt. Recept voor 2 à 3 personen.
porties 2 personen
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 10 minutes

Ingrediënten

  • 1 pakje Bio gehakt van SoFine
  • Volkoren wraps
  • 1 klein blikje rode kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 0,5 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 klein blikje mais
  • 150 gram ijsbergsla fijngesneden
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 teentje look gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree

Instructies

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur met wat olijfolie.
  • Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaat toe en stoof aan tot de ui glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en laat even bakken.
  • Voeg de rode bonen, mais, tomatenpuree en Mexicaanse kruiden toe en meng goed. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  • Verwarm de wraps – dit kan in de oven of een 30-tal seconden per wrap in de microgolfoven
  • Leg een wrap op een bord, schep het gehaktmengsel in het midden en voeg wat ijsbergsla toe. Rol de wrap op tot een burrito.
Gerecht: Hoofdgerechten, Lunch
Cuisine: Mexicaanse keuken
Zoekwoord: Comfort food, Gezond, Plantaardig, Vegan, Vegetarisch

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze no-bake cheesecake?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met SoFine

Veganuary, aandacht voor plantaardig eten

Veganuary is een campagne die mensen aanmoedigt om in januari een veganistisch dieet te proberen met als doel bewustwording te creëren over de voordelen van veganisme voor gezondheid, het milieu en dierenwelzijn. De campagne begon in 2014 in het Verenigd Koninkrijk en heeft sindsdien deelname van over de hele wereld gekregen. De campagne biedt middelen en ondersteuning om mensen te helpen de overstap te maken naar een veganistisch dieet, waaronder recepten, maaltijdplannen en informatie over plantaardige alternatieven voor dierlijke producten. 

Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close