Artisjok-citroenpesto. Ik zou er zelf nooit opgekomen hebben om pesto te maken met artisjok. Het recept komt uit het boek “Alles voor op de boterham” van Zippora Wiese.
Ik heb het wel een beetje aangepast want de hoeveelheid olie, namelijk 125ml, vond ik toch een beetje veel. Ik heb de helft vervangen door het vocht uit het blik van de artisjok. Ging perfect.
Wat heb je nodig voor de artisjok-citroenpesto?
- 100 gram artisjokharten uit blik
- 125ml extra vierge olijfolie (of neem een deel vocht van de artisjokharten)
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram verse basilicum
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- Peper en zout naar smaak.
Alles blenden en klaar!
In het boek Alles voor op de boterham van Zippora Wiese vind je nog meer leuke recepten voor dips en smeersels. Zowel zoet als hartig.
