Ratatouille, makkelijk recept

321

Ik moet het toegeven, ik kende dit recept tot enkele jaren geleden niet. Jammer eigenlijk, want dit recept bestaat uit courgettes, aubergines en tomaat: 3 groenten die ik zo vaak gebruik.

Dit recept is een typisch Frans recept en ik leerde het dan ook kennen door mijn Franstalige vriend.

Ik maak het sindsdien regelmatig, en telkens in grotere hoeveelheden, zo kan ik een deel invriezen. Een makkelijk en gezond gerechtje op tafel dan voor als het even snel moet gaan. Ideaal om te combineren met pasta of brood, maar even goed met een stukje vlees zoals een hamburger.

Ratatouille – basis van courgette, aubergine en tomaat

Ratatouille

Heerlijke ratatouille, een typisch Frans gerecht vol groenten.
Voor 4 à 6 porties, afhankelijk met wat je dit combineert. 
Bereidingstijd 5 mins
Kooktijd 15 mins

Ingrediënten

  • 2 aubergines +/- 450 gram
  • 2 uien
  • 2 courgettes +/- 600 gram
  • 6 tomaten +/- 600 gram
  • 1 potje tomatenpuree
  • 2 teentjes look
  • 3 tl Provençaalse kruiden
  • 3 tl Gedroogde basilicum of gebruik verse basilicum
  • Olijfolie

Instructies

  • Snij alle groenten in grove stukken.
  • Bak de aubergine, ui en look aan in wat olijfolie tot ze mooi bruin zijn van kleur.
  • Voeg nadien de tomaten, courgetten, tomatenpuree en de kruiden toe.
  • Laat zachtjes sudderen tot alle groenten mooi gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuutjes.

Notities

Lekker met brood of pasta en/of met een stukje vlees.
Tip: gebruik je verse basilicum, voeg die dan pas toe na het garen van de groenten.
Gerecht: Hoofdgerechten
Cuisine: Franse Keuken
Zoekwoord: Groenten, Stoofpotje

Maak je deze ratatouille ook eens?

social shareLaat hieronder een reactie na, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close