Ik moet het toegeven, ik kende dit recept tot enkele jaren geleden niet. Jammer eigenlijk, want dit recept bestaat uit courgettes, aubergines en tomaat: 3 groenten die ik zo vaak gebruik.
Dit recept is een typisch Frans recept en ik leerde het dan ook kennen door mijn Franstalige vriend.
Ik maak het sindsdien regelmatig, en telkens in grotere hoeveelheden, zo kan ik een deel invriezen. Een makkelijk en gezond gerechtje op tafel dan voor als het even snel moet gaan. Ideaal om te combineren met pasta of brood, maar even goed met een stukje vlees zoals een hamburger.
Ratatouille – basis van courgette, aubergine en tomaat
Vond je het lekker?
Ratatouille
Ingrediënten
- 2 aubergines +/- 450 gram
- 2 uien
- 2 courgettes +/- 600 gram
- 6 tomaten +/- 600 gram
- 1 potje tomatenpuree
- 2 teentjes look
- 3 tl Provençaalse kruiden
- 3 tl Gedroogde basilicum of gebruik verse basilicum
- Olijfolie
Instructies
- Snij alle groenten in grove stukken.
- Bak de aubergine, ui en look aan in wat olijfolie tot ze mooi bruin zijn van kleur.
- Voeg nadien de tomaten, courgetten, tomatenpuree en de kruiden toe.
- Laat zachtjes sudderen tot alle groenten mooi gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuutjes.
Notities
Maak je deze ratatouille ook eens?
Laat hieronder een reactie na, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.