Ik liet me door dit ontbijtje inspireren door Katrijn van Mama’s gezonde tips. Super bedankt Katrijn voor dit lekker ontbijt. Ik deed er nog wat fruit bij voor extra smeuïgheid en een frisse toets. Love it.

De hoeveelheid heb ik verdubbeld en dat was prima voor ons voor 2 kleine ovenschaaltjes.

Als fruit koos ik voor braambessen, maar ook super lekker met frambozen.

Kan trouwens ook perfect als dessertje gegeten worden.

Recept voor dit havermout chocolade ontbijt

  • 80gr havermout
  • 2 theelepels pure cacao poeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150ml melk
  • Snuifje zout
  • 1 reep zwarte chocolade, in stukjes
  • 10-tal braambessen of ander fruit (bvb aardbeien, frambozen, …)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten behalve de braambessen en de chocoladestukjes in de blender. Mix enkele seconden, giet het mengels in ovenvaste schaaltjes.

Duw er enkele braambessen onder in de chocoladevulling en leg er enkele bovenop. De bessen zorgen voor extra smeuïgheid en een frisse toets. Strooi er wat chocoladestukjes over en plaats in de oven voor 10 minuutjes. 

Smakelijk!


Maak je dit ontbijt ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: