Een eenvoudig, simpel en gezondere versie van klassieke appeltaart.

Wat heb je nodig voor deze yoghurt appeltaart?

  • 300 g Skyr
  • 200 g Zusto
  • 250 g patisseriebloem
  • 3 appels
  • 1tl vanille extract
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Schil de appels. Snij 2 appels in blokjes en 1 appel in schijfjes (voor bovenop te taart).

Meng de Skyr, eieren, zusto, olie en het vanille extract. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout.

Meng alles tot een glad beslag en voeg de blokjes appel toe.

Stort het mengel uit in een ronde (silicone) taartvorm en beleg met de schijfjes appel.

Bak 50 minuten op 170 graden.

Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen. 

Smakelijk! 😋

Recept gebaseerd op het perencake recept van @ascookedbyginger


Maak je deze yoghurt appeltaart ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: