Een eenvoudig, simpel en gezondere versie van klassieke appeltaart.
Zonder boter, weinig vetstof en met gebruik van yoghurt. Als zoetstof gebruik ik Zusto, een 1 op 1 suikervervanger. Liever geen zusto? Dan kan je ook gewoon suiker gebruiken.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Yoghurttaart met appel
Een eenvoudig, simpel en gezondere versie van klassieke appeltaart.
Ingrediënten
- 300 g Skyr
- 200 g Zusto
- 250 g Patisseriebloem
- 3 Appels
- 1 tl Vanille extract
- 75 ml Zonnebloemolie
- 2 Eieren
- 2 tl Bakpoeder
- snufje Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appels. Snij 2 appels in blokjes en 1 appel in schijfjes (voor bovenop te taart).
- Meng de Skyr, eieren, zusto, olie en het vanille extract. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout.
- Meng alles tot een glad beslag en voeg de blokjes appel toe.
- Stort het mengel uit in een ronde (silicone) taartvorm en beleg met de schijfjes appel.
- Bak 50 minuten op 170 graden.
- Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
Smakelijk! 😋
Maak je deze yoghurttaart met appel ook eens?
Laat hieronder een reactie na of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.
Fan van appeltaart?
Misschien vind je dit receptje ook leuk – lichte appeltaart in een glaasje
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze mini ontbijttaartjes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Heb deze taart vandaag gemaakt, heel lekker