Een eenvoudig, simpel en gezondere versie van klassieke appeltaart.
Zonder boter, weinig vetstof en met gebruik van yoghurt. Als zoetstof gebruik ik Zusto, een 1 op 1 suikervervanger. Liever geen zusto? Dan kan je ook gewoon suiker gebruiken.


Vond je het lekker?
Yoghurttaart met appel
Benodigdheden
- Taartvorm van 22cm
- Keukenrobot of mixer
Ingrediënten
- 300 g Skyr
- 200 g Zusto
- 250 g Patisseriebloem
- 3 Appels
- 1 tl Vanille extract
- 75 ml Zonnebloemolie
- 2 Eieren
- 2 tl Bakpoeder
- snufje Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appels. Snij 2 appels in blokjes en 1 appel in schijfjes (voor bovenop te taart).
- Meng de Skyr, eieren, zusto, olie en het vanille extract. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout.
- Meng alles tot een glad beslag en voeg de blokjes appel toe.
- Stort het mengel uit in een ronde (silicone) taartvorm en beleg met de schijfjes appel.
- Bak 50 minuten op 170 graden.
- Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
Smakelijk! 😋
Maak je deze yoghurttaart met appel ook eens?
Laat hieronder een reactie na of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.
Fan van appeltaart?
Misschien vind je dit receptje ook leuk – lichte appeltaart in een glaasje

Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze mini ontbijttaartjes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Heb deze taart vandaag gemaakt, heel lekker