Vegan aperitiefhapje – Gevulde champignons met kruidenkaas en gemalen kaas

Jaren geleden dat ik dit gegeten heb (dan niet vegan), maar zo zo lekker. En bovendien poepsimpel!

Ik maakte deze met vegan kruidenkaas en vegan gemalen kaas van Simply. Ik had deze ontvangen in de foodybod van Kroon op het werk.

Eerlijk? Ik was behoorlijk bevoordeeld over vegan kaas. Vraag me niet waarom trouwens… ik had ergens een gedachte in m’n hoofd gestoken dat dit smaakloos zou zijn en een beetje plastiekerig zoals light kaas is. Vreselijk dit. Kaas moet echte kaas zijn, dacht ik altijd.

Maar echt, wat een verrassing!
De vegan gemalen kaas was echt wauw! Vol van smaak, romig, echt lekker.
We gebruikten deze kaas ook op onze home made pizza en het smaakte zelfs naar meer!

vegan apertiefhapje - gevulde champignons met kruidenkaas

Wat heb je nodig voor dit vegan aperitiefhapje?

  • 1 bakje grote kastanjechampignons
  • Kruidenroomkaas van Simply V (ongeveer een half potje)
  • Gemalen kaas van Simply V
  • Peterselie als afwerking
  • Peper/Zout

Bereiding – Gevulde champignons met kruidenkaas

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes
  • Vul de champignons op met de kruidenkaas
  • Strooi nog wat gemalen kaas over de champignons
  • Plaats in de oven (in een ovenschaal) gedurende een 10-tal minuutjes
  • Strooi er wat peper en/of zout over en wat versnipperde peterselie

Smakelijk!


Maak je dit aperitiefhapje ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: