Upside down bloedsinaasappel yoghurt cake – recept

950

Het is het seizoen van de bloedsinaasappels… en jullie zagen het al. Ik ben fan!

Ik maakte deze keer een upside down bloody orange yoghurt cake. Ik maakte deze cake iets gezonder door gebruik te maken van volkoren bloem (meer vezels), Zusto als suikervervanger (je kan natuurlijk ook gewone suiker gebruiken) en een combinatie van natuur yoghurt en zonnebloemolie als vervanger van boter.

Je kan ook Griekse yoghurt of Skyr gebruiken. Ik koos voor een lichte natuur yoghurt zonder toegevoegde suikers.

5 van 1 beoordeling

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Upside down bloedsinaasappel yoghurt cake

Deze upside down bloedsinaasappel cake is een gezondere versie door het gebruik van volkoren bloem, yoghurt, weinig vetstof en zusto als suikervervanger
porties 10 stukken
Bereidingstijd 15 mins
Kooktijd 50 mins

Benodigdheden

  • Keukenrobot of mixer
  • Taartvorm van 22cm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 300 gram Natuuryoghurt
  • 200 gram Zusto (of suiker)
  • 250 gram Volkoren patisserie bloem
  • 2 à 3 Bloedsinaasappels
  • 1 el Zeste van de sinaasappels
  • 1 tl Vanillepoeder
  • 75 gram Zonnebloemolie
  • 2 Eieren
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 snuifje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd de schil van de bloedsinaasappels en snij vervolgens in plakjes.
  • Neem een taartvorm (22cm) en leg hierin een op maat geknipt stukje bakpapier.
  • Beleg met de plakjes bloedsinaasappel.
  • Meng de yoghurt, eieren, zusto, olie, zeste en het vanillepoeder.
  • Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout. Meng alles tot een glad beslag.
  • Stort het mengel uit op de bloedsinaasappels.
  • Bak 50 minuten op 170 graden.
  • Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
  • Optioneel: werk de taart af met extra plakjes bloedsinaasappel en schijfjes gevriesdroogde aardbeien.
Gerecht: Zoetigheden
Zoekwoord: Cake, Taart

Maak je deze bloedsinaasappel cake ook eens?

social shareLaat een reactie na hieronder of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Join the Conversation

  1. Lieve says:

    5 stars
    Lekker taartje, bedankt om te delen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close