Het is het seizoen van de bloedsinaasappels… en jullie zagen het al. Ik ben fan!
Ik maakte deze keer een upside down bloody orange yoghurt cake. Ik maakte deze cake iets gezonder door gebruik te maken van volkoren bloem (meer vezels), Zusto als suikervervanger (je kan natuurlijk ook gewone suiker gebruiken) en een combinatie van natuur yoghurt en zonnebloemolie als vervanger van boter.
Je kan ook Griekse yoghurt of Skyr gebruiken. Ik koos voor een lichte natuur yoghurt zonder toegevoegde suikers.
Vond je het lekker?
Upside down bloedsinaasappel yoghurt cake
Benodigdheden
- Bakpapier
Ingrediënten
- 300 gram Natuuryoghurt
- 200 gram Zusto (of suiker)
- 250 gram Volkoren patisserie bloem
- 2 à 3 Bloedsinaasappels
- 1 el Zeste van de sinaasappels
- 1 tl Vanillepoeder
- 75 gram Zonnebloemolie
- 2 Eieren
- 2 tl Bakpoeder
- 1 snuifje Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Beleg met de plakjes bloedsinaasappel.
- Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout. Meng alles tot een glad beslag.
- Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
- Optioneel: werk de taart af met extra plakjes bloedsinaasappel en schijfjes gevriesdroogde aardbeien.
Maak je deze bloedsinaasappel cake ook eens?
Laat een reactie na hieronder of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.
Lekker taartje, bedankt om te delen