Mini cheesecakes met passievrucht

10.8K

Op zoek naar een snel en gemakkelijk receptje dat zeker indruk zal maken – want hoe mooi zien ze eruit? Deze no bake mini cheesecakes met passievrucht zijn wat je nodig hebt! Met een romige, cheesecakevulling op smaak gebracht witte chocolade en een mooie topping van tropische passievrucht, zijn ze perfect voor alle zoetemondjes.

Deze mini cheesecakes zijn niet alleen super lekker, maar ze zijn ook makkelijk te maken. Je hoeft ze niet te bakken, dus weinig werk. Alleen een beetje wachten om ze te laten opstijven.

4.7 van 9 beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Mini cheesecakes met passievrucht

No bake-cheesecake met witte chocolade en passievrucht.
Tijd om op te stijven 2 hours

Ingrediënten

  • 100 gram speculooskoekjes
  • 40 gram boter
  • 180 gram volle roomkaas
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 65 gram witte chocolade
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 3 passievruchten
  • 2 gelatineblaadjes

Instructies

  • Start als eerste met de Griekse yoghurt. Doe deze in een verse theedoek en hang de theedoek boven een kom in een vergiet zodat de yoghurt zoveel mogelijk vocht kan verliezen. Knijp de yoghurt ook goed uit voor gebruik.
  • Verkruimel de koekjes door ze in een plastic zakje te stoppen en te verbrijzelen met een deegrol.
  • Smelt de boter in een pannetje of in de microgolfoven en meng met de verkruimelde koekjes.
  • Doe het koekjes-boter mengsel in de vorm en druk goed aan.
    bodem cheesecake
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat na het smelten even afkoelen.
  • Klop de Griekse Yoghurt en de volle roomkaas op met een mixer of keukenmachine.
  • Voeg de chocolade toe aan het yoghurt mengsel en meng goed onder elkaar.
  • Doe het yoghurt mengsel bovenop de koekjesbodem en plaats in de koelkast
    mini cheesecakes
  • Snijd de passievruchten doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Doe ze in een kom samen met het sinaasappelsap.
    passievrucht en sinaasappelsap
  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  • Doe de passievruchten en sinaasappelsap in een steelpannetje en laat even opwarmen. Voeg daarna de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng goed zodat de gelatine opgelost is. Laat eventjes afkoelen.
  • Giet het sap voorzichtig bovenop de cheesecakes.
  • Laat de cheesecakes afkoelen in de koelkast gedurende minimaal 2 uur. Verwijder ze nadien voorzichtig uit de vorm door de bodem omhoog te duwen.

Notities

Tip: heb je geen gepaste vorm, dan kan je de cheesecakes ook in een glaasje maken.
Gerecht: Dessert
Zoekwoord: Cheesecake, Dessert

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Aldi

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze no-bake cheesecake?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close